Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, η Tesla παρουσίασε το ημιφορτηγό της, το οποίο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αυτονομίας. Η τιμή της πρώτης, με 300 μίλια (480 χλμ.) αυτονομία, θα ξεκινάει από τα 150.000 δολάρια, ενώ η έκδοση με τα 500 μίλια αυτονομίας (800 χλμ.) αναμένεται να ξεκινά από τα 180.000 δολάρια.

Αρκετές είναι οι μεταφορικές εταιρίες που έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να προσθέσουν το Tesla Semi στον στόλο τους, και μερικές από αυτές είναι η DHL, η Girteka και η Fortigo Freight Services, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του Καναδά, με τον Elias Demangos να την διευθύνει. Η εταιρία εφοδιαστικής αλυσίδας και μεταφοράς J.B. Hunt, όπως και η Walmart έχουν δηλώσει, επίσης, ότι θα δοκιμάσουν το Tesla Semi.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Tesla Semi θα έχει χωρητικότητα μπαταριών περίπου 1 MWh, και θα χρησιμοποιεί 4 ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες. Για να κάνει κάποιος κράτηση για το Tesla Semi, απαιτείται προκαταβολή 20.000 δολαρίων, ενώ η Founders Series θα κοστίζει 200.000 δολάρια και για να την αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό.

 • xtra

  fortigo ? οπα ! Νατος ο ομογενης !

 • gv

  αντε μπας και παρει λιγο τα πανω της γιατι εχει κανει μεγαλα ανοιγματα και ειναι κριμα να καταρρευσει αυτη η αξιοπροσεκτη προσπαθεια τοσων χρονων..

 • οι τιμες που εχουν αναφερθει ειναι τελικες ??? με κρατικη ”βοηθεια” η χωρις ????

  • Mika

   Οι εταιριες που αναφερονται λες δεν θα εχουν απαλλαγη για καλυτερη τιμη???
   Ευκολα!

  • πολλα μπορω να σκεφτω…..το ζητημα ειναι επισημα τι ισχυει!!!