Η Toyota και η Panasonic υπέγραψαν σήμερα ένα σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, θέτοντας η πρώτη σε εφαρμογή το πλάνο της για επέκταση στην αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου που θα χρησιμοποιεί στο στόλο της.

Η παραγωγή των μπαταριών θα ξεκινήσει σύντομα και η πρώτη θα τις χρησιμοποιεί στα υβριδικά και στα ηλεκτρικά οχήματα της. Από την άλλη, η Panasonic είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών της Tesla στις ΗΠΑ και κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Η σημαντικότερη αντίπαλός της είναι η LG Chem η οποία κατέχει το 13% της αγοράς, ακολουθούμενη από την BYD της Κίνας με 10%.

Η Panasonic και η Toyota έχουν μια κοινή επιχείρηση από το 1996 με την ονομασία Primearth EV Energy Co η οποία κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου και νικελίου-μετάλλου για άλλα αυτοκίνητα της Toyota. Η Panasonic θεωρεί τις μπαταρίες ως κεντρικό στοιχείο του σχεδίου της για διπλασιασμό των εσόδων της μόνο από το χώρο των αυτοκινήτων στα 22,05 δισ. δολ μέχρι το Μάρτιο του 2022.