Η Faraday Future είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά κρίση, με πολλά στελέχη της εταιρίας να έχουν ήδη αποχωρήσει, και άλλα να είναι έτοιμοι να αφήσουν και αυτά την εταιρία, ενώ σύμφωνα με το The Verge, η οικονομική διαχείριση της εταιρίας ποτέ δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Σύμφωνα με το The Verge, το οποίο μίλησε με ανώνυμες πηγές, με 10 πρώην υπαλλήλους της εταιρίας, αλλά και με έναν άνθρωπο “κοντά στην εταιρία”, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Jia Yueting, προσπάθησε να σκιάσει την διαχείριση της Faraday Future, με τα κεφάλαια που επένδυσε στην εταιρία να δαπανήθηκαν αμέσως, ενώ τα βιβλία εσόδων/εξόδων της εταιρίας, ήταν σε κακή κατάσταση.

Επίσης ένας προγραμματιστής της Future Faraday μήνυσε τον Yueting, κατηγορώντας τον πως δημιούργησε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο 75 εκατομμυρίων δολαρίων για τα παιδιά του, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της Future Faraday. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, με τον Yueting να μηνύει τον συγκεκριμένο προγραμματιστή, τον Gu Yingqiong, για συκοφαντική δυσφήμιση, λέγοντας πως στόχος του ήταν να πάρει 1 εκατ. δολάρια από αυτόν.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Yueting βρίσκεται σε αναζήτηση νέων επενδυτών, προκειμένου η Faraday Future να μην κηρύξει πτώχευση. Γενικά, υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει οικονομική κακοδιαχείριση που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της εταιρίας και αξίζει να διαβάσεις το άρθρο του The Verge.

Στις σχετικές ειδήσεις, η κινεζική κυβέρνηση έβαλε στην μαύρη λίστα πιστωτικών παραβάσεων τον Jia Yueting, επειδή δεν πλήρωσε χρέη ύψους 72 εκατ. δολαρίων, που οφείλει στην εταιρία Ping An Securities. Ο Yueting πλέον δεν μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο, να ταξιδέψει με τρένα υψηλής ταχύτητας, ενώ επίσης δεν μπορεί να προβεί σε μεγάλες αγορές.