Τα άλματα της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλα. Αν θέλεις να το διαπιστώσεις, πάρε ένα αυτοκίνητο της Kia της περασμένης δεκαετίας και βάλ’ το δίπλα σε ένα σημερινό. Οι διαφορές θα σου φανούν τεράστιες και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην φυσιολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων.

Ακόμα με τόσο μεγάλη βελτίωση, δύσκολα θα περιμέναμε από τη Kia να κατασκευάσει το Stinger GT, ένα έξοχο sedan, με δύναμη και ταχύτητα, που δεν έχει πρόβλημα να λιώσει με τεράστια άνεση τα ελαστικά. Πόσο γρήγορο, όμως, είναι στην επιτάχυνση; Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας twin-turbo V6 κινητήρας, 3,3 λίτρων, που βγάζει έως 370 άλογα, στις 6.600 σ.α.λ., μαζί με 510 Nm ροπής, από τις 1.300 μέχρι τις 4.500 σ.α.λ..

Ο συγκεκριμένος κινητήρας συγκαταλέγεται στους κορυφαίους, και τώρα θα δούμε πόσο γρήγορα κάνει τη βελόνα να γυρίσει.

 • giorgos

  πολυ ομορφο το ατιμο πριν κανενα χρονο μπηκα σε ενα λιμουζινε kia καινουργιο σε uber και ηταν υπεροχο παρολο που δεν πολυειχα σε εκτιμηση

 • rous

  Ποιος να το πίστευε ότι η ΚΙΑ θα έφτιαχνε τέτοια αυτοκίνητα. Εύγε

 • SAMURAI-66

  Ανεβαζει στροφες και χιλιομετρα ευκολα ειναι θαυμα αισθητικης τεχνολογικα προηγμενο και βλεπει καταματα τον ανταγωνισμο….απολυτο μηχανημα και ευκολα ερχεται στα χειλη το επιφωνημα ζητω η Kia!!

 • xoul

  Ενα απο τα πιο value for money αυτοκινητα που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη!! Χιλια μπραβο στους κορεατες!!!

 • MAZDA RX-7 FD3S

  Νομιζω πως ψιλοκαιει λιγο…