Στην παραγωγή το Kia Telluride

Σχετικά άρθρα

Ακριβώς πριν δύο χρόνια, η Kia παρουσίασε στην έκθεση του Detroit το Telluride concept, ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων. Σήμερα, στην ίδια έκθεση, ο πρόεδρος και επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Peter Schreyer, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του μοντέλου έχει πάρει το πράσινο φως, αλλά είναι ακόμα νωρίς να πει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.

Όπως και να έχει, αυτό έχει μικρό ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς θα κυκλοφορήσει σε λίγες αγορές, με κύρια αυτή των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Kia στην Ευρώπη, Gregory Guillaume, το Sorento είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για μεγάλο SUV στην ήπειρο μας.

Το πρωτότυπο που είδαμε το 2016 ήταν βαμμένο σε ένα περίεργο πράσινο χρώμα, με την κορεάτικη φίρμα να το ονομάζει Dark Pyrite Green και ο σχεδιασμός του ήταν αρκετά επιβλητικός. Στο Telluride concept κυριαρχούν τα boxy χαρακτηριστικά με μεγάλες κάθετες επιφάνειες, ενώ διαθέτει αρκετά μυώδη και φουσκωμένα φτερά, κάθετα πίσω φανάρια, αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και μεγάλες 5-κτινες ζάντες.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι μια εξελιγμένη του Sorento, αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, όντας 241 χλστ. μακρύτερο, 119 χλστ. πλατύτερο, και 112 χλστ ψηλότερο, ενώ το μεταξόνιο του Telluride είναι κατά 302 χλστ. μεγαλύτερο.

Άγνωστο παραμένει ο κινητήρας του μοντέλου, με το πρωτότυπο να είχε έναν 3,6-λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 270 ίππων, ο οποίος συνδυαζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων, με τη συνολική απόδοση να βγαίνει αθροιστικά, στέλνοντας τη δύναμη σε όλους τους τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia και Genesis ανακαλούν 64.687 K900, Stinger, G70, G80 και G90

Το Hyundai Group προχωρά στην ανάκληση 792 Kia K900 παραγωγής μεταξύ 8 Αυγούστου 2018 και 24 Αυγούστου 2020, 35.455 Kia Stinger παραγωγής μεταξύ 21...

Η Kia teasάρει το νέο K4, αντικαθιστά το Forte

H Kia έδωσε σήμερα τρεις teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του K4, που προσφέρουν μια ιδέα για το σχεδιασμό του μεσαίου κορεάτικου sedan. Αυτό...

Ανάκληση για 39.606 Kia Soul EV

Η Kia ανακαλεί 39.606 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 26 Νοεμβρίου 2013 και 14 Νοεμβρίου 2018. Αιτία της ανάκλησης είναι ένα πρόβλημα στο λογισμικό του...
Autoblog.gr