Ακριβώς πριν δύο χρόνια, η Kia παρουσίασε στην έκθεση του Detroit το Telluride concept, ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων. Σήμερα, στην ίδια έκθεση, ο πρόεδρος και επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Peter Schreyer, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του μοντέλου έχει πάρει το πράσινο φως, αλλά είναι ακόμα νωρίς να πει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.

Όπως και να έχει, αυτό έχει μικρό ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς θα κυκλοφορήσει σε λίγες αγορές, με κύρια αυτή των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Kia στην Ευρώπη, Gregory Guillaume, το Sorento είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για μεγάλο SUV στην ήπειρο μας.

Το πρωτότυπο που είδαμε το 2016 ήταν βαμμένο σε ένα περίεργο πράσινο χρώμα, με την κορεάτικη φίρμα να το ονομάζει Dark Pyrite Green και ο σχεδιασμός του ήταν αρκετά επιβλητικός. Στο Telluride concept κυριαρχούν τα boxy χαρακτηριστικά με μεγάλες κάθετες επιφάνειες, ενώ διαθέτει αρκετά μυώδη και φουσκωμένα φτερά, κάθετα πίσω φανάρια, αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και μεγάλες 5-κτινες ζάντες.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι μια εξελιγμένη του Sorento, αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, όντας 241 χλστ. μακρύτερο, 119 χλστ. πλατύτερο, και 112 χλστ ψηλότερο, ενώ το μεταξόνιο του Telluride είναι κατά 302 χλστ. μεγαλύτερο.

Άγνωστο παραμένει ο κινητήρας του μοντέλου, με το πρωτότυπο να είχε έναν 3,6-λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 270 ίππων, ο οποίος συνδυαζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων, με τη συνολική απόδοση να βγαίνει αθροιστικά, στέλνοντας τη δύναμη σε όλους τους τροχούς.