Rally Dakar 2018: Με ανατροπές η 11η ειδική

Σχετικά άρθρα

Μία από τις πιο απαιτητικές ειδικές διαδρομές του φετινού Dakar Rally, η Fiambala, έφερε ανακατατάξεις και νικητές-έκπληξη σε κάθε κατηγορία. Οι εναπομείναντες αγωνιζόμενοι στο Dakar Rally έπρεπε να ξεκινήσουν αυτή τη μέρα έχοντας όρεξη για ζέστη και άμμο, καθώς ο αγώνας μπήκε σε μία από τις πιο φημισμένα δύσκολες ειδικές διαδρομές του, τη Fiambalá, τόπο ταφής πολλών ονείρων και ελπίδων στο παρελθόν.

Καθώς οι Carlos Sainz, Matthias Walkner, Ignacio Casale και Eduard Nikoloaev προσπάθησαν να υπερασπιστούν το σημαντικό προβάδισμα που είχε χτίσει ο καθένας στην κατηγορία του, υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις.

Αυτοκίνητα

Ο σταρ της ημέρας ήταν ο Ολλανδός της Toyota, Bernhard Ten Brinke, που βρέθηκε στο στοιχείο του, επισκιάζοντας την all-star Team Peugeot-Total. Ο Ten Brinke έφτασε στο bivouac έχοντας πίσω του τα τρία 3008DKR Maxi των Cyril Despers, Carlos Sainz και Stephane Peterhansel.

Έχοντας “καταστραφεί” στη συγκεκριμένη ειδική στο παρελθόν, ο Sainz ήταν χαρούμενος που έφτασε στον τερματισμό με το Peugeot του ακέραιο και το προβάδισμά του σταθερό. “Η ειδική Fiambala είναι πολύ απαιτητική, πολύ δύσκολη. Είμαι πολύ χαρούμενος που την αφήσαμε πίσω μας”, είπε. “Έχω χάσει δύο Dakar σε αυτή την ειδική άρα είμαι πολύ χαρούμενος που δεν με πτόησε φέτος”.

Εξίσου χαρούμενος ήταν και ο Cyril Despres που έφτασε στον τερματισμό, λέγοντας: “Η Fiambala είναι μία πολύ ξεχωριστή ειδική, η σημαντικότερη του Dakar στην Αργεντινή. Είναι δύσκολο να σκαρφαλώσεις στα βουνά, το υψόμετρο και τα ανηφορικά κομμάτια δυσκολεύουν πολύ το αυτοκίνητο. Συνήθως είναι η ειδική όπου όλα μπορούν να συμβούν όμως σήμερα ήταν μία καλή ημέρα.”

Οι αγωνοδίκες παράλληλα πήραν πίσω την ποινή που είχαν επιβάλει στον Sainz.

Μοτοσυκλέτες

Κάθε μέρα στο Dakar είναι και μία διαφορετική ιστορία. Χθες ο Toby Price είχε ουσιαστικά αποχαιρετήσει τις ελπίδες του για νίκη, σήμερα βρήκε παρηγοριά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, μπροστά από τον Kevin Benavides. Τρίτο ήταν το φιλαράκι του Price, ο Γάλλος Antoine Meo.

“Η προηγούμενη ημέρα δεν ήταν καλή για εμάς, προσπάθησα λοιπόν να ανακτήσω λίγο από το χαμένο χρόνο. Το έκανα αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», είπε ο Price στο bivouac. “Θα συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ, είμαι έτοιμος για την επόμενη ειδική.”

Πάντως η Fiambala είχε ένα υψηλού προφίλ “θύμα”, καθώς ο διεκδικητής της νίκης Joan Barreda, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Καθώς φαίνεται πως θα έχουμε διαφορετικό νικητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Matthias Walkner της KTM προηγείται στη γενική κατάταξη, όντας 32 λεπτά μπροστά από τον τοπικό ήρωα Benavides.

Η προηγούμενη ημέρα δεν ήταν καλή για εμάς, προσπάθησα λοιπόν να ανακτήσω λίγο από το χαμένο χρόνο. Θα συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ, είμαι έτοιμος για την επόμενη ειδική.

Quad

Οι θεατές στην Αργεντινή είχαν κι άλλο λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς ο συμπατριώτης τους Nicolás Cavigliasso πήρε μία εντυπωσιακή νίκη καθοδόν για το Chilecito, μειώνοντας μάλιστα το προβάδισμα του Χιλιανού Ignacio Casale στη γενική κατάταξη, κοντά στη 1 ώρα και 30 λεπτά. Πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα. Είναι φυσικά και δεύτερος πια στη γενική κατάταξη, με τρίτο τον Dmitry Shilov.

Φορτηγά

Στην κατηγορία των φορτηγών είχαμε αλλαγή ισορροπιών, καθώς ο Αργεντινός Federico Villagra “προσπέρασε” στη γενική κατάταξη με το IVECO τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Eduard Nikolaev της Kamaz, χάρη στην επικράτησή του επί του Ρώσου στη συγκεκριμένη ειδική. Ωστόσο νικητής της Stage 11 ήταν ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich. Πάντως το Dakar δεν έχει ακόμα τελειώσει άρα κανένας δεν μπορεί να ξεγράψει τον περυσινό νικητή, με τον Nikolaev να περνάει από αύριο στην αντεπίθεση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr