H χαμηλή αυτονομία του Tesla Semi αποθαρρύνει εταιρίες

Σχετικά άρθρα

Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί περίπου 500 παραγγελίες από διάφορες εταιρίες για το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, χωρίς φυσικά να έχουν γίνει γνωστές όλες. Υπάρχουν, όμως, και εταιρίες, όπως η Daseke Inc., η οποία -μέσω τους αντιπροέδρου της- θεωρούν ότι η αυτονομία δεν είναι αρκετή.

Η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι το Semi θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αυτονομίας, η πρώτη με 300 μίλια (480 χλμ.) με κόστος που αναμένεται από 150.000 δολάρια, ενώ η έκδοση με τα 500 μίλια αυτονομία (800 χλμ.) αναμένεται να ξεκινά από τα 180.000 δολάρια.

Η Daseke θεωρεί ότι χωρίς το νέο δίκτυο ταχυφορτιστών, το DC Μegacharger, η αυτονομία του φορτηγού είναι μη πρακτική και μη λειτουργική.

Η Tesla αναφέρει ότι οι Μegacharger θα μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες στο 80% (643 χλμ) μέσα σε μόλις 30 λεπτά, με τους φορτιστές να είναι εγκατεστημένοι σε στάσεις φορτηγών και σε άλλες τοποθεσίες, έτσι ώστε τα φορτηγά να μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους ακόμη και σε πολύ μεγάλα ταξίδια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...