Η General Motors ανακοίνωσε ζημιές ύψους 5,2 δισ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, εξαιτίας των υψηλών χρεώσεων που προέκυψαν από τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για pickups και για SUVs, οδήγησε τα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο-ρεκόρ στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις. Οι καθαρές ζημιές της GM για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017, περιλαμβάνουν απομείωση 7,3 δισ. δολαρίων που αποτυπώνει την αξία των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που κρατάει στον ισολογισμό της.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με βάση τις πωλήσεις, τόνισε πως τα λειτουργικά κέρδη δ΄ τριμήνου (εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα), αυξήθηκαν 19% στα 3,1 δισ. δολάρια ή 1,65 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας εύκολα τις εκτιμήσεις για 1,38 δολάρια.

Τα έσοδα μειώθηκαν 5,5% στα 37,7 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 36,5 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων των SUVs στη Βόρεια Αμερική.

Για τη χρήση, η General Motors εμφάνισε 12,8 δισ. δολάρια λειτουργικά κέρδη, ή 6,62 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 6-6,50 δολάρια. Η GM ανακοίνωσε πως θα δώσει μπόνους 11.750 δολαρίων στους εργαζομένους της.