Η Skoda προσφέρει πλέον τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στην Octavia. Το κόστος του στη Τσεχία ανέρχεται στα 351 ευρώ και το σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό που συναντάμε στο Karoq.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει 4 διαφορετικές εμφανίσεις, τις Classic, Digital, Info Profile και Reduced, που σου επιτρέπουν μεταξύ άλλων να πληροφορείσαι μέσω της διαδραστικής οθόνης τις λειτουργίες τηλεφώνου, του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και της πλοήγησης.

Η “Classic” εμφάνιση δείχνει το ταχύμετρο και το οδόμετρο σαν κανονικά στρογγυλά αναλογικά όργανα, που στη μέση τους υπάρχουν πληροφορίες για το trip computer, το infotainment και τους χάρτες της πλοήγησης. Στην “Digital” εμφάνιση η οθόνη καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του πίνακα, και αφήνει λίγο χώρο για μικρές οθόνες, που δείχνουν την ταχύτητα, την σχέση του κιβωτίου, την αναγνώριση των κυκλοφοριακών σημάτων, κλπ.

Η επιλογή “Info Profile” σημαίνει ότι έχεις μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο, ενώ πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να τοποθετηθούν στα αριστερά, δεξιά και πάνω. Τέλος, στην διάταξη “Reduced”, εμφανίζονται δύο μεγάλες κύριες οθόνες, με επιπλέον βασικές πληροφορίες διαθέσιμες στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης.