Λιγότερο από δύο 24ώρα απομένουν μέχρι την στιγμή της διαδικτυακής παρουσίασης από την Kia της τρίτης γενιάς του Ceed. Μπορεί να έχεις δει κάποιες φωτογραφίες του από τον περασμένο Δεκέμβριο, η κορεάτικη εταιρία, όμως, έχει πάει την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου στον Αρκτικό Κύκλο για τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου.

Αυτό θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, και από τις φωτογραφίες βλέπουμε τον σχεδιασμό του νέου ceed, το οποίο έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Διαθέτει ακόμα πιο ελκυστικό σχεδιασμό, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τεχνολογίας LED, πιθανότατα μόνο στις ακριβότερες εξοπλιστικά εκδόσεις.

Το νέο Kia ceed θα προσφέρεται σε τέσσερα διαφορετικά αμαξώματα, τα οποία θα παρουσιαστούν σταδιακά. Αρχικά θα δούμε το 5-θυρο hatchback, με το λανσάρισμα του στην Ελλάδα να ξεκινά τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί η station wagon έκδοση, που θα ονομαστεί sports wagon, με τα δύο αυτά αμαξώματα να έχουν πιο συμβατικό σχεδιασμό σε σχέση με την proCeed έκδοση. Αυτή δεν θα είναι 3-θυρη, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα είναι μια shooting brake έκδοση, και θα την δούμε τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τέλος, θα υπάρχει και υπερυψωμένη crossover έκδοση του μοντέλου, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2019, με την κυκλοφορία της να ορίζεται προς το τέλος του 2019, ολοκληρώνοντας την οικογένεια των εκδόσεων του μοντέλου. Αυτή η έκδοση θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το 5-θυρο hatchback ceed, όπως ακριβώς συμβαίνει με το νέο Stonic και το Rio.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο μπορείς να διαβάσεις εδώ.