Η GM κλείνει ένα εργοστάσιο της στη Νότια Κορέα

Σχετικά άρθρα

Η General Motors έκανε γνωστό πως πήρε την απόφαση να κλείσει ένα εργοστάσιο της στην πόλη Gunsan της Νότιας Κορέας. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της να αναδιαρθρώσει την ζημιογόνο επιχείρηση της στην Ασία.

Η απόφαση να κλείσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ένα από τα τέσσερα που έχει στη χώρα, θα μειώσει τον μεγάλο αριθμό του χωρίς χρήση εργοστασιακού χώρου και θα οδηγήσει σε χρέωση 850 εκατ. δολαρίων. Επηρεάζει δε 2.000 εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο που αντιστοιχεί μόλις στο 7% των 520.000 οχημάτων που κατασκευάζει η GM Korea.

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει το μέλλον των εμπορικών δραστηριοτήτων της που παραμένουν στη Νότια Κορέα εντός των εβδομάδων, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση και τα εργατικά συνδικάτα για τις περικοπές που απαιτούνται ώστε να γίνει επιχείρηση της πιο κερδοφόρα.

«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος και ο καθένας πρέπει να κινηθεί άμεσα», επισήμανε ο πρόεδρος της GM, Dan Ammann.

Η κίνηση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, είναι η πιο πρόσφατη κίνηση σε μια ευρεία προσπάθεια μείωσης του μεγέθους της παγκοσμίως, που εφαρμόζει η διευθύνουσα σύμβουλος Μary Barra, η οποία έχει συρρικνώσει, κλείσει ή πουλήσει επιχειρηματικές μονάδες σε Ινδία, Ρωσία, Δυτική Ευρώπη και Νοτιοανατολική Ασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr