McLaren: Η διαφορά της Honda από τη Renault είναι η εμπειρία

Σχετικά άρθρα

Γνωρίζοντας πόσο βαρύ είναι το όνομά της και τη δίψα των οπαδών για επιστροφή στην κορυφή, η McLaren ήταν αδύνατο να συνεχίσει με τη Honda. Το ιαπωνικό power unit είχε σαν αποτέλεσμα πολλές εγκαταλείψεις και άσχημα αποτελέσματα σε πολλά Grands Prix, έτσι δημιουργήθηκε αμέσως το πρόβλημα των χορηγών, οι οποίοι δεν υπέγραφαν γιατί δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στους Ιάπωνες.

Έτσι, οι Βρετανοί προτίμησαν τη λύση της Renault για τουλάχιστον την επόμενη τριετία, ελπίζοντας πως θα εκμεταλλευτούν όλη τη δυναμική του κινητήρα για βάθρα και νίκες, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι η Red Bull, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Matt Morris, επί κεφαλής μηχανικός της McLaren, μιλάει για τη διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών, λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται στην εμπειρία.

Η μεγάλη διαφορά που συζητάμε με όλα τα παιδιά είναι ότι η Renault έχει πολύ περισσότερη εμπειρία. Αυτά τα παιδιά είναι εδώ για πολύ περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι οι μηχανικοί της Honda, και αυτό είναι ένα γεγονός. Νομίζω ότι αυτό είναι που μας επέτρεψε να ενσωματώσουμε το πακέτο τόσο γρήγορα.

Είχαμε μία λίστα με ερωτήσεις: «Εντάξει, έχουμε δύο βδομάδες για να το κάνουμε αυτό και θα χρειαστούμε όλες τις πληροφορίες μέσα στις επόμενες 24 ώρες». Όλες οι πληροφορίες ήρθαν επειδή η Renault είναι συνηθισμένη στις πελατειακές ομάδες που περιμένουν την ίδια πληροφορία. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά αυτή τη στιγμή, η εμπειρία τους.

Ο Morris λέει ότι οι εγκαταστάσεις της ιαπωνικής φίρμας είναι πιο εντυπωσιακές, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει, αφού οι τεχνικοί στο Viry-Chatillon είναι πιο έμπειροι και κάνουν πιο ουσιαστική δουλειά από τους συναδέλφους τους.

Το ίδιο ισχύει και για το εργοστάσιό τους στο Viry. Είναι απλώς πιο ώριμο από αυτό της Honda. Ίσως να μην έχει τόσα πολλά φανταχτερά δυναμόμετρα ή κάτι αντίστοιχο, αλλά έχουν περισσότερη εμπειρία. Είμαστε ακριβώς εκεί τώρα, κάνοντας κάποια δουλειά στο δυναμόμετρο μαζί τους και αυτό προχωρά χωρίς προβλήματα. Το να βάλουμε το κιβώτιό μας και να το τρέξουμε στο πίσω μέρος του κινητήρα ήταν μια εύκολη και προφανώς χρήσιμη διαδικασία.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr