Η Ford παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του Edge για την αγορά της Ευρώπης, με το μοντέλο να αποκτά νέα γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα, νέο καπό και νέα διακοσμητικά.

Στο εσωτερικό συναντάμε επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, νέο περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων, νέο πίνακα οργάνων, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 με οθόνη αφής 8″, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει ηχοσύστημα B&O PLAY, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και μεγάλη πανοραμική οροφή.

Η έκδοση ST-Line ξεχωρίζει από την μαύρη γρίλια, τις ζάντες 20″, τα αλουμινένια πεντάλ, τις χρωμιομένες λεπτομέρειες, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και από τις Miko-Dinamica επενδύσεις στο εσωτερικό. Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το ανανεωμένο Edge εξοπλίζεται με σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, υποβοήθηση πριν από τη σύγκρουση, σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη μεγάλη σκάλα φωτιστικών σωμάτων και ενεργό Cruise Control με Stop-and-Go λειτουργία.

Μηχανικά προσφέρεται με τον 2,0-λιτρο EcoBlue κινητήρα απόδοσης 150 και 190 ίππων, αλλά και με τον νέο 2,0-λίτρων EcoBlue bi-turbodiesel απόδοσης 238 ίππων που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.