Ο Stefan Quandt είναι ο μεγαλομέτοχος του BMW Group

Σχετικά άρθρα

Η οικογένεια Quandt κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο (46,7 %) της BMW και σύμφωνα με την λίστα του Manager Magazin είναι η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας με περιουσία άνω των €30 δισεκατομμύρια.

Σήμερα εν ζωή βρίσκονται τα παιδιά του Herbert Quandt και Johanna Quandt, Stefan και Susanne, με τον Herbert Quandt να σώζει την εταιρία το 1959 από την κατάρρευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οικογένεια Quandt να έχει κατηγορηθεί από πολλούς για τις σχέσεις που είχε με το Ναζιστικό καθεστώς.

Ο Stefan Quandt είναι ο μεγαλύτερος “μοναδικός” μέτοχος του BMW Group, κάτι που του δίνει τη δύναμη να είναι το στέλεχος που μπορεί να αποτρέψει μια εξαγορά του από τρίτους. Ο 51-χρονος Stefan Quandt, κληρονόμησε το 1982 -μετά το θάνατο του πατέρα του- το 17,4% των μετοχών της BMW, για να φτάσει σήμερα να κατέχει το 25,83% του ομίλου. Αυτό, σύμφωνα με την σημερινή αξία της μετοχής, μεταφράζεται σε αξία €13,4 δις.

Η οικογένεια Quandt, εκτός του BMW Group είναι μπλεγμένη και σε διάφορες άλλες εταιρείες, άσχετες με την αυτοκίνηση. Πιο συγκεκριμένα κατέχει το 76,8% της CEAG, εταιρεία παροχή τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, το 50,3% της Logwin AG, εταιρεία logistics, και τέλος της ανήκουν εξολοκλήρου οι Heel GmbH και CeDo Household Products, εταιρείες του κλάδου φαρμάκων, και οικιακών συσκευών και συσκευασιών αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...