Τα περισσότερα αυτοκίνητα κρύβουν μια ιστορία μέσα τους. Άλλες είναι ενδιαφέρουσες και άλλες όχι, όμως αυτή η Shelby 289 Cobra έχει πολλά να μας πει. Κατασκευάστηκε πίσω στο 1963, με την Ford αρχικά να τη χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς, ενώ το 1969 την πούλησε στον φαρμακολόγο Bryan B. Molloy.

Αυτός, αφού της άλλαξε χρώμα, την έβαλε στο αγρόκτημά του, εκεί που παράμεινε για δεκαετίες. Το σπίτι βρήκε νέο ιδιοκτήτη, που το αγόρασε από την γυναίκα του Molloy, αφού αυτός είχε πεθάνει. Ο άνδρας αυτός βρήκε το αυτοκίνητο και είπε ότι χρειάστηκαν μόλις μια μπαταρία και λίγο καύσιμο για να πάρει μπροστά.

Έναν μήνα αργότερα, το σπίτι κάηκε και το αυτοκίνητο θα είχε καταστραφεί αν δεν είχε βρεθεί. Στη συνέχεια, πουλήθηκε και μάλιστα δύο φορές, καταλήγοντας στα χέρια του Tom Cottter, που έγραψε το βιβλίο «The Cobra in the Barn». Αφού το επανέφερε στην αρχική του κατάσταση, η Shelby επιστράφηκε ξανά εκεί που βρέθηκε.

Ο τελευταίος της ιδιοκτήτης κατέχει το αυτοκίνητο εδώ και 13 χρόνια, και τώρα θέλησε να την βγάλει σε δημοπρασία, με την RM Sotheby’s που την διοργανώνει να υπολογίζει πως θα πιάσει πάνω από $1 εκατομμύριο.