Η ιαπωνική εταιρία επανέφερε -μετά το 2002- το όνομα της Supra, δείχνοντας μας στην έκθεση της Γενεύης το αγωνιστικό concept του μοντέλου, στα χρώματα της Gazoo Racing Team. Σύμφωνα με το βρετανικό Top Gear, η τελική έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δρόμου θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση του Detroit, τον ερχόμενο Ιανουάριο, και φημολογείται πως θα διαθέτει στη γκάμα των κινητήρων και έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της BMW, απόδοσης 450 ίππων.

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι κάτω από το καπό της θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 195 (20i) και 255 ίππων (30i), καθώς και ο 3,0-λιτρος απόδοσης 340 ίππων με 450 Nm ροπής (40i), όλα εκ των οποίων με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο Tetsuya Tada, επικεφαλής του project του μοντέλου -και παλιότερα του GT86- θέλησε να μας καθησυχάσει, τονίζοντας ότι η νέα Supra θα είναι ένα αγνό sport αυτοκίνητο και σημαντικά διαφορετικό από την BMW Z4, παρά τις φήμες που θέλουν το αντίθετο. Χαρακτηριστικά είπε ότι το βαυαρέζικο roadster θα είναι άνετο και “ευγενικό”, ενώ η Supra θα είναι πιο εστιασμένη για πίστα και επιθετική οδήγηση, δηλώνοντας:

Θα συνεχίσουμε την κληρονομιά της Supra, ενός αγνού sport αυτοκινήτου. Υπάρχουν λιγότερα κοινά στοιχεία απ’όσα μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι όπως το Toyota GT86 και το Subaru BRZ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Supra δεν θα φορέσει τον V8 της Lexus, ούτε κάποιο υβριδικό σύνολο, τουλάχιστον αρχικά, με τον Gerald Killmans, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, να προσθέτει:

Λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες. Η Toyota είχε, αλλά όχι πια.

Ακόμα, ο Killmans είπε ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί θα επαναρυθμίσουν τον biturbo κινητήρα της BMW, ο οποίος φημολογείται ότι είναι αυτός που φοράει οι M3/Μ4. Τέλος, η παραγωγή της νέας Supra θα γίνεται στο ίδιο εργοστάσιο που θα κατασκευάζεται και η BMW Z4 και όπως γνωρίζουμε θα πωλείται με τα λογότυπα της GRMN (Gazoo Racing Masters of the Nurburgring).

Η νέα Supra θα διαθέτει μονάχα δύο καθίσματα, θα έχει διπλάσια ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το GT86, ενώ θα έχει αναλογία βάρους 50/50 μπροστά-πίσω.