Η GM θα ξοδέψει 100 εκατ. δολάρια για το αυτοκίνητο της χωρίς τιμόνι και πεντάλ

Σχετικά άρθρα

Η GM ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια σε δύο εργοστάσιά της προκειμένου αυτά να μπορούν να κατασκευάσουν το πρώτο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητό της που δεν διαθέτει ούτε τιμόνι, αλλά ούτε και πεντάλ.

Το όχημα θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019, βασίζεται στο Chevrolet Bolt και ονομάζεται Cruise AV. Θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως χωρίς κανένα από τα κλασικά συστήματα ελέγχου, καθώς δεν θα έχει ανάγκη από οδηγό για να κινηθεί.

Η GM έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες συζητήσεις με την Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), προκειμένου να αλλάξουν μερικές νόρμες που θα επιτρέψουν την έγκριση τύπου του νέου αυτοκινήτου, μιας και με βάση στο σημερινό κανονιστικό πλαίσιο, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο χωρίς… τιμόνι.

Στόχος της GM είναι να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει μαζικά αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της GM τα αυτόνομα κινούμενα Cruise AV δεν θα απευθύνονται σε πρώτη φάση σε ιδιώτες, καθώς το κόστος τους θα είναι μάλλον απαγορευτικό, αλλά σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετακίνησης.

Χωρίς το εργατικό κόστος των οδηγών, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα θα είναι για τις εταιρείες αυτές (βλέπε Uber, Lyft κτλ) «μάννα εξ ουρανού», καθώς θα μπορούν να αποσβήνουν πολύ γρήγορα την μεγάλη αρχική τους αξία, εργαζόμενα 24 ώρες το 24ωρο και μάλιστα χωρίς απαιτήσεις για δώρα, άδειες και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr