Μετά από τέσσερις μήνες αναμονής, η Formula 1 ξεκινάει και πάλι. Οι ομάδες έχουν εγκατασταθεί στο Albert Park της Μελβούρνης για το πρώτο φετινό Grand Prix, το οποίο θα μας δώσει το πρώτο ουσιαστικό δείγμα για την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων και την ιεραρχία σε αυτά.

Τόσο η Mercedes όσο και οι αντίπαλοί της λένε πως η W09 είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά η διαφορά από τη Ferrari και τη Red Bull δεν είναι μεγάλη, αφού υπολογίζεται ότι μπορεί να τους χωρίζει κοντά στο μισό δευτερόλεπτο, κάτι που δεν είναι πολύ για το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel στοχεύουν στο πέμπτο τους παγκόσμιο πρωτάθλημα, έτσι θα ήθελαν πολύ να ξεκινήσουν με μία νίκη, και για ψυχολογικούς λόγους. Πέρυσι, η Mercedes ήταν ταχύτερη στις κατατακτήριες, όμως ο αγωνιστικός ρυθμός και η διαχείριση ελαστικών της SF70H αποδείχθηκαν ανώτερα, έτσι ο Seb πήρε τελικά τη νίκη.

Για φέτος, οι προβλέψεις δεν είναι εύκολο να γίνουν, αν και για αρκετούς φαβορί είναι ο Hamilton, ιδιαίτερα μετά από την απόδοση που είχε πέρυσι, κυρίως στο δεύτερο μισό, αλλά και την ταχύτητα της W09. Βέβαια, ο αγωνιστικός ρυθμός των Ferrari και Red Bull είναι πάντα υπολογίσιμος, έτσι ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις την Κυριακή, με τον Daniel Ricciardo να θέλει το βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του.

Από την Pirelli, ορίστηκαν η ultrasoft, η πολύ μαλακή και η μαλακή γόμα, με τους οδηγούς να κάνουν τις επιλογές τους και τις Mercedes να είναι αρκετά επιθετικές. Επιπλέον, η FIA εισήγαγε τρίτη ζώνη DRS, στο τρίτο κομμάτι της πίστας, προκειμένου να αυξηθούν τα προσπεράσματα, σε μια πίστα που παραδοσιακά δεν προσφέρει πολύ θέαμα.

Παράλληλα, τα φώτα της εκκίνησης θα τοποθετηθούν σε διαφορετική θέση, πιο χαμηλά, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ορατότητας με το Halo. Επίσης, οι οδηγοί θα έχουν το δικαίωμα για δοκιμαστικές εκκινήσεις μετά το τέλος του FP1 και του FP2, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι όντως μπορούν να δουν χωρίς πρόβλημα τα φώτα.

Μετά από το νέο λογότυπο, η Formula 1 αποκτά και νέο theme song, το οποίο δημιούργησε ο Brian Tyler, αν και αυτά ελάχιστη σημασία έχουν για τους οπαδούς. Τέλος, η συνδρομητική υπηρεσία της Formula 1 θα καθυστερήσει, αφού θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στο Αυστραλιανό Grand Prix. Στόχος είναι να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αν και προσωπικά πιστεύω πως μικρό θα είναι το ποσοστό αυτών που θα πληρώνουν περίπου $100 τον χρόνο για να βλέπουν κάτι παραπάνω από ένα άθλημα που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Όσον αφορά τον καιρό, αύριο θα είναι μια καλή μέρα, αλλά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή το Σάββατο και την Κυριακή.

1Το νέο theme song του αθλήματος

2Ο συντομότερος αγώνας της ιστορίας, το 1991

3Πέντε αξέχαστα onboards από την Αυστραλία

4Ένας εικονικός γύρος στο Albert Park από τον Daniel Ricciardo

5Τα καλύτερα από την Συνέντευξη Τύπου των οδηγών

6Το Paddock Pass