Ένας από τους κυριότερους λόγους που έχουν ωθήσει τους φιλάθλους μακριά από τη Formula 1 είναι η έλλειψη προσπερασμάτων και μαχών μεταξύ των οδηγών. Ο σχεδιασμός των μονοθεσίων δεν ευνοεί τα προσπεράσματα, ωστόσο δεν αυτός ο μοναδικός λόγος για την έλλειψη θεάματος, αν ρίξεις μια ματιά στο καλεντάρι.

Το Albert Park ανήκει στις πίστες που τα προσπεράσματα είναι δύσκολο να συμβούν. Η FIA πρόσθεσε μια τρίτη ζώνη DRS, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά αυτό ελάχιστη αποτελεσματικότητα είχε -εν αντιθέσει με τις προβλέψεις-, αφού και πάλι ο αγώνας μόνο συναρπαστικός δεν ήταν. Ακόμα και οι ταχύτεροι οδηγοί δεν μπορούσαν να προσπεράσουν, μένοντας για αρκετούς γύρους πίσω από άλλα μονοθέσια, έχοντας φυσικά παράπονο γι’ αυτό.

Η κατάσταση δεν αρέσει στους οπαδούς, αλλά και τον Ross Brawn, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει το θέαμα τις Κυριακές. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί γρήγορα, κάτι που ίσως γίνει από το 2021, όταν και θα έχουμε τις επόμενες μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Σκεφτείτε πόσο λείπουν οι μάχες ρόδα με ρόδα. Το νόημα είναι αυτό και, μέχρι να ακολουθήσουμε μια δομημένη προσέγγιση στο πρόβλημα, δε θα σημειώσουμε πραγματικά καμία πρόοδο. Ένας από τους στόχους μας που εξετάζουμε με τη FIA και τις ομάδες, για το 2021, είναι ότι θέλουμε να έχουμε μονοθέσια που να επιτρέπουν στους οδηγούς να μάχονται πραγματικά μεταξύ τους στην πίστα.

Θα πρέπει να εξελίξουμε τον σχεδιασμό των μονοθεσίων, ώστε να κλείσουμε το επίπεδο της απόδοσης που βλέπουμε τώρα, αλλά και να επιτρέπει μάχες ρόδα με ρόδα.

Ο Max Verstappen ήταν σαφώς ταχύτερος του Fernando Alonso, όμως ο Ολλανδός έμεινε κολλημένος πίσω από την MCL33. Ο ίδιος λέει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να περάσει, αλλά ούτε οι τρεις ζώνες DRS ήταν αρκετές για πετύχει τον σκοπό του. Αυτό είναι βαρετό για τον ίδιο, επισημαίνοντας πως, αν ήταν τηλεθεατής, απλά θα έκλεινε την τηλεόραση.

Εντελώς άχρηστος αγώνας. Θα έκλεινα την τηλεόραση. Ήταν πολύ βαρετός. Βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό προσπαθώντας κάτι, είσαι συνεχώς εντός DRS, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.