Η Volkswagen ανακοίνωσε πως δεσμεύεται να αγοράσει πίσω τα diesel αυτοκίνητα που έχει ήδη πουλήσει, σε περίπτωση που οι γερμανικές πόλεις τα απαγορεύσουν. Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρία, με την απόφασή της αυτή, παρέχει περισσότερα κίνητρα στους δυνητικούς αγοραστές diesel αυτοκινήτων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση στη ζήτηση τους.

Οι πόλεις στη Γερμανία μπορούν τώρα να απαγορεύσουν τα πιο ρυπογόνα diesel οχήματα από τους δρόμους τους ύστερα από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου τον περασμένο Φεβρουάριο. Πολλές γερμανικές πόλεις ξεπέρασαν τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τιμές οξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί αναπνευστικές παθήσεις.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η προσφορά επαναγοράς αφορά τα νέα diesel αυτοκίνητα που αγοράζονται από την 1η Απριλίου έως τα τέλη του 2018 και τίθεται σε εφαρμογή εάν η πόλη στην οποία ζει ή εργάζεται ο αγοραστής απαγορεύσει τα diesel αυτοκίνητα εντός τριών ετών από την ημερομηνία αγοράς.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως οι αντιπροσωπείες της θα αγοράζουν πίσω τα εν λόγω οχήματα στην τρέχουσα τιμή τους εάν οι ιδιοκτήτες τους την ίδια στιγμή αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο που δεν εμπίπτει στους περιορισμούς για την κυκλοφορία στις πόλεις.

Η Skoda αναφέρει πως προσφέρει και αυτή ανάλογη εγγύηση επαναγοράς των diesel αυτοκινήτων που θα αγοραστούν από την 1η Απριλίου έως το τέλος Ιουνίου, αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή εάν επιβληθούν οι απαγορεύσεις εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία αγοράς. Για την Audi, η προσφορά αφορά μισθωμένα οχήματα. Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τα τέλη Ιουνίου τα κίνητρα, προκειμένου οι πελάτες να ανταλλάξουν τα παλαιά diesel μοντέλα με νέα.

Η BMW δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα πως και αυτή δεσμεύεται να αγοράσει πίσω τα μισθωμένα diesel αυτοκίνητα αν απαγορευτούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το σπίτι ή τον τόπο εργασίας του ιδιοκτήτη.

 • rous

  Αφού η Μερκελ είπε ότι δεν θα απαγορευτούν! Γι αυτό τα λένε. Πλάκα θα έχει να τους κάνει καμία πλάκα και να πει ότι τελικά απαγορεύονται όλα να τραβάνε τα μαλλιά τους.

  • mixalhs7

   Προκειμένου να επανεκλέγει η Μερκελ τάζει λαγούς με πετραχήλια στους πάντες.

  • παλι κερδισμενοι θα ειναι..γιατι θα τους τα παρουν στην αξια που θα εχουν τοτε….η θα τους κανουν εκπτωση σε ενα βενζινοκινητο/υβριδικο που παλι θα τους τα ακουμπησουν…
   και οτι αγορασουν θα το διοχετευσουν σε ”πεινασμενες” αγορες σαν την ελλαδα…..οποτε μπορει και να βγαλουν κερδος στο τελος !! ;-)

 • crazyfrog

  ενταξει και εγω ειμαι υπερμαχος των diesel αυτοκινητων. η καταναλωση τους για τις ιδιες επιδοσεις ειναι μερα με τη νυχτα με τα αντιστοιχα βενζινοκινητα αλλα με τοσο πολεμο πλεον και στη μιση τιμη να μου το εδιναν ενα δε θα το παιρνα…

  • Πάνος

   Άνετα έπαιρνα ένα Golf gtd στη μισή τιμή όπως λες… Κι ας λένε ότι θέλουν ..

 • ΛΙΑΚΟΕΛ

  Καλη πρωταπριλια! Και του χρονου! χαχαχα Πετυχημενο!

 • Rebel

  Σε περίπτωση δηλαδή που γίνει κάτι παρόμοιο στο προτεκτοράτο, η Kosmokar θα τα πάρει πίσω στις τιμές της αγοράς;