Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά το 2017, 34.026 οχήματα εκλάπησαν στην επικράτεια, αρκετά αυξημένα σχέση με το 2016, όπου και είχαν σημειωθεί 26.180 κλοπές.

Στην Αττική σημειώθηκαν 19.714 οχήματα, έναντι 16.319 το 2016, ενώ στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 3.370 κλοπές, 2.773 το 2016.

Η ελληνική αστυνομία δεν αναφέρει στους λόγους της αύξησης στις κλοπές οχημάτων, ωστόσο ένα σημαντικό λόγο αποτελεί το λαθρεμπόριο ανταλλακτικών, καθώς σε όλη τη χώρα ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων αυξάνεται και η ζήτηση σε φτηνά ανταλλακτικά απογειώνεται.

Διάβασε επίσης: 15 tips για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο

Οι κλέφτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δρουν ως πολύ καλά οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ, για να παρακάμπτουν τα εργοστασιακά αντικλεπτικά συστήματα. Συνεργεία, φανοποιεία, επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών και εμπορίας αυτοκινήτων εμπλέκονται στη διακίνηση των κλεμμένων οχημάτων και ανταλλακτικών, δημιουργώντας ένα κύκλωμα με τεράστια κέρδη.

 • Contor

  Και θέλετε τώρα να πιστέψουμε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βρει την άκρη στο κουβάρι όλης αυτής της λαθρεμπορίας. Πολύ απλά κάποιοι έχουν “δεμένα” χέρια και κάποιοι άλλοι σιωπούν γιατί είναι στο κόλπο….
  Έτσι αριστερά για καμιά διετία ακόμα να καταργήσει πλήρως την αστυνομία κ τις αρμοδιότητες της και μετά θα μας κλέβουν και την μπουκιά μέσα από το στόμα, κυριολεκτικά πλέον….

  • Scooby r22b

   Όπως είπες κάποιον τα χέρια είναι “δεμένα”, έτσι αλωνίζουν ανενόχλητοι κλέφτες οχημάτων-οικιών, αναρχικοί-ρουβίκωνες, πρεζέμποροι, τραμπούκοι κ.τ.λ.

   Μην ξεχνάμε την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την ΚΑΘΑΡΉ ΑΥΤΟΆΜΥΝΑ του υπερήλικα συμπολίτη μας, όταν δύο διαρρήκτες μπήκαν να τον ληστέψουν.
   (ΕΛ.ΑΣ. : Σε περίπτωση όπου αντιληφθείτε διαρρήκτες εντός της οικίας σας, προσποιηθείτε οτι. . . κοιμάστε!)

   Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα (σε επίπεδο ασφάλειας) δεν πάνε καθόλου καλά.

   Υγ. Τσογλανάκια δεν σας χάλασε το φιστίκι που σας κέρασε ο παππούς.

 • ο λογος ειναι καθαρα γιατι φοβηθηκαν πολλοι οταν ακουσαν οτι θα φανε προστιμο για ανασφαλιστο οχημα !!!!!! τρεχαν το βραδυ να τα βαλουν στις αποθηκες τους στο χωριο……και το πρωι πηγαιναν σαν κλαμμενα μουνι@ στην αστυνομια να δηλωσουν την κλοπη !!!!