Αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο ανακοίνωσε χθες πως από το ταμείο αποκατάστασης που δημιουργήθηκε από την Takata, τέσσερις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποζημιωθούν με σχεδόν 304 εκατ. δολάρια.

Συγκεκριμένα η Honda θα πάρει 121,5 εκατ. δολάρια, η General Motors 86,8 εκατ. δολάρια, η Fiat Chrysler Automobiles 51,8 εκατ. δολάρια και η Ford Motor 43,7 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 22 θάνατοι που έχουν προκληθεί από τους ελαττωματικούς αερόσακους και τουλάχιστον 180 τραυματισμοί Η Takata εξαγοράστηκε από την Key Safety Systems (KSS) για περίπου 1,57 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ), με τους δικηγόρους των θυμάτων να δηλώνουν πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι τα θύματα. Η Takata έχει συμφωνήσει να δώσει 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ 850 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως αποζημιώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις μαζικές ανακλήσεις των αερόσακων της Takata, που ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.