Η Superseason του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC) είναι έτοιμη να ξεκινήσει, και η Rebellion Racing μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την TVR. Αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή της θρυλικής βρετανικής εταιρίας στο Le Mans, με ένα νέο πρωτότυπο, το Oreca R-13.

Η τελευταία φορά που η βρετανική εταιρία συμμετείχε στον διάσημο 24-ωρο αγώνα αντοχής ήταν το 2006, με το Tuscan R. Στόχος του αφεντικού της TVR, Les Edgar, που έχει 33 χρόνια εμπειρίας στο Le Mans, είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να κερδίσει τον διασημότερο αγώνα αντοχής, δηλώνοντας πως το να τρέξεις στο Le Mans δεν είναι εύκολο, αλλά η TVR θέλει να κερδίσει στη κατηγορία της.

Όπως είπε o Edgar:

Αν είσαι κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, τότε γιατί να μην αγωνίζεται στο Le Mans; Ο αγώνας είναι ένα κέντρο δοκιμών. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τερματίσεις. Το Le Mans είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Είναι ακριβό, δεν θα είναι εύκολο, αλλά ξέρω τι χρειαζόμαστε για να φτάσουμε εκεί.

Δεν θέλω απλά να πάμε στο Le Mans και να τερματίσουμε. Θέλω να κερδίσουμε. Και θα το κάνουμε.

Η επίσημη ονομασία της ομάδας είναι TVR Rebellion Racing, και οδηγοί του ενός αγωνιστικού θα είναι οι Andre Lotterer, Neel Jani και Bruno Senna, ενώ στο δεύτερο οι Mathias Beche, Gustavo Menezes και Thomas Laurent.

Η TVR Rebellion Racing θα τρέξει στην LMP1 κατηγορία, μαζί με την ByKolles Racing Team, την SMP Racing, την DragonSpeed, την CEFC TRSM Racing και φυσικά της Toyota, η οποία θα είναι η μοναδική με υβριδικό κινητήρα.