Λίγες ημέρες μετά τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Silverstone, η ομάδα GCK του Guerlain Chicherit αποκάλυψε στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητιστικής λέσχης της Γαλλίας (Automobile Club De France), στο Παρίσι, το livery του αγωνιστικού της αυτοκινήτου, με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα World Rallycross της FIA από το 2018.

Η εξέλιξη και κατασκευή του Renault Megane RX Supercar έχει γίνει από την Prodrive. Το project ξεκίνησε από λευκό χαρτί, και χρειάστηκαν 14 μήνες για να ολοκληρωθεί και να πατήσει για πρώτη φορά στην πίστα του Silverstone, με την Prodrive να έχει επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση του αυτοκινήτου στους τρεις βασικούς τομείς για τους κανονισμούς του παγκόσμιου RX, κινητήρα, ανάρτηση και υποπλαίσιο.

Το αγωνιστικό βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του Megane και κίνηση παίρνει από έναν -εξελιγμένο από το μηδέν- υπερτροφοδοτούμενο 2,0-λίτρων κινητήρα. Αυτός είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, και αποδίδει 600 άλογα, όπως όλα τα αγωνιστικά του Rallycross, ενώ συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac.

Τα φρένα του Megane είναι τοποθετημένα εντός του αμαξώματος, με τετραπίστονες δαγκάνες. Πιο συγκεκριμένα, τα εμπρός φρένα είναι τοποθετημένα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τα πίσω βρίσκονται πάνω στο πίσω διαφορικό. Η μετακίνηση των φρένων εντός του αμαξώματος έχει μειώσει σημαντικά το μη αναρτώμενο βάρος σε κάθε άκρο του αυτοκινήτου, με σημαντικά πλεονεκτήματα για την ακρίβεια της ανάρτησης.

Σε αντίθεση με το Polo, που κέρδισε τον τίτλο πέρσι, το οποίο η ψύξη του κινητήρα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, το Megane ακολουθεί την παράδοση των αγωνιστικών rallycross, όπου τα ψυγεία έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του χώρου αποσκευών, τα οποία τροφοδοτούνται από τους αεραγωγούς στα πίσω φτερά του αυτοκινήτου. Ο ζεστός, όμως, αέρας εξέρχεται από το Megane από το πίσω τμήμα του δαπέδου, αντί της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Το αγωνιστικό του ντεμπούτο θα στην πρώτο αγώνα της χρονιάς, σε εννιά ημέρες στην πίστα της Βαρκελώνης, με τον Chicherit να έχει team-mate τον-επίσης Γάλλο- Jerome Grosset-Janin.