Παρότι η ηλεκτρική έκδοση του Soul βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εμπορικής του καριέρας, η Kia συνεχίζει να εξελίσσει τεχνολογίες που θα το κάνουν πιο εύχρηστο. Όπως ξέρεις, το επόμενο Soul αναμένεται να κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 και στην Ευρώπη θα προσφέρεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ στην Αμερική θα είναι διαθέσιμο και με κινητήρες βενζίνης.

Η κορεάτικη εταιρία ξεκίνησε δοκιμές επαγωγικής φόρτισης, και ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα στόλο από Soul EV ικανά για φορτίζονται ασύρματα. Το τριετές πρόγραμμα-συνεργασία μεταξύ του τεχνικού κέντρου της Hyundai-Kia Αμερικής, της εταιρείας ασύρματης χρέωσης Mojo Mobility και του γραφείου ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (EERE) του υπουργείου ενέργειας των ΗΠΑ έχουν εξοπλίσει το σύστημα ασύρματης φόρτισης σε πέντε οχήματα, και τα δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μεταδίδονται μεταξύ ενός πηνίου πομπού στο έδαφος και ενός δέκτη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου για τη μεταφορά ενέργειας. Μπορεί να φορτίζει με ισχύ 10 kW, με απόδοση 85% από το δίκτυο. Η Kia προσθέτει ότι επειδή το σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό, μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο ακόμα και αν υπάρχει κάποια απόκλιση μεταξύ των δύο πηνίων, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν σταθμεύσει τέλεια το αυτοκίνητο το αυτοκίνητο φορτιστεί.