Η αβεβαιότητα της F1 «φρενάρει» τους Hamilton και Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Τα συμβόλαια των Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo ολοκληρώνονται στο τέλος της φετινής χρονιάς, χωρίς κανένας από τους δύο να έχει υπογράψει κάτι για το 2019. Ένα από αυτά που φρενάρουν τους δύο πιλότους είναι οι αλλαγές που θα διαδραματιστούν στο άθλημα το 2021, συνεπώς κανένας από τους δύο δε θέλει μακροπρόθεσμη δέσμευση, αφού φοβούνται τις επόμενες μεγάλες αλλαγές.

Νωρίτερα εντός του μήνα, ο Hamilton δήλωσε πως θα περιμένει να δει τις τελικές αποφάσεις για το 2021, προτού υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε βιασύνη για να συμβεί αυτό, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η ανανέωση του 33χρονου με τη Mercedes.

Διστακτικός και ο Ricciardo, που σε καμία περίπτωση δε θέλει συμβόλαιο μεγαλύτερο των δύο ετών. Ο Αυστραλός δε θέλει να είναι δεσμευμένος για το 2021, ώστε να μπορεί να αποχωρήσει από το άθλημα σε περίπτωση που οι αλλαγές βλάψουν τον χαρακτήρα και το DNA της Formula 1.

Δεν θέλω να υπογράψω τίποτα μακροπρόθεσμο, επειδή δεν ξέρω πού πηγαίνει το άθλημα. Νιώθω ότι η ζωή κυλά πολύ γρήγορα. Κάθε χρόνο ίσως κάτι να αλλάξει, οπότε δε θέλω να δεθώ για τέσσερα περισσότερα χρόνια και μετά θα λέω: «δε θέλω να το κάνω αυτό πια». Το ιδανικό θα ήταν ένα συμβόλαιο δύο ετών. Θα είμαι άνετος με αυτό και μετά θα το δούμε από εκεί. Η τρίτη χρονιά θα είναι που θα έχουμε τις αλλαγές, οπότε θα πιθανώς θα περιμένω να δω τι θα συμβεί.

Εμφανίσεις σαν αυτή στο Κινεζικό Grand Prix κάνουν τον Αυστραλό υποψήφιο για τη Mercedes και τη Ferrari, αλλά ο 28χρονος τονίζει ότι κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, ενώ δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο ανανέωσης με την RBR, αρκεί η αυστριακή ομάδα να δείξει ανταγωνιστική φέτος.

Νιώθω ότι, αν θέλουν να τρέξω γι’ αυτούς, θα πρέπει να μου χτυπήσουν την πόρτα, αλλά δεν το έχουν κάνει. Αν κερδίσουμε τώρα, τότε μένω στη Red Bull. Είναι πολύ απλό. Είναι μόνο θέμα της απόδοσης αυτή τη στιγμή.

ΠηγήReuters, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...