Έφτασε τις 100.000 πωλήσεις το Nissan Leaf στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Η Nissan ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου, πως το Leaf έσπασε το “φράγμα” των 300.000 πωληθέντων αυτοκινήτων παγκοσμίως, από τότε που το μοντέλο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 2010, ενώ ήδη η δεύτερη γενιά του έχει ξεπεράσει τις 25.000 παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 13.000 ήταν πριν καν τοποθετηθεί το νέο μοντέλο στις εκθέσεις της Nissan.

Κατά το οικονομικό έτος του 2017, επωλήθησαν 54.451 Leaf, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 Leaf από το 2010, χρονιά που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά. Τώρα είναι διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε άλλο ένα νούμερο-ορόσημο, αυτό των 100.000 παραδόσεων Leaf μόνο στην Ιαπωνία, με τον Carlos Ghosh, το αφεντικό της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, να δηλώνει πρόσφατα πως η εταιρία του είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που παρουσιάζει κέρδη από την πώληση των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Το νέο Nissan Leaf θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη.

Στην Ελλάδα, το νέο Nissan LEAF αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Παίρνοντας θάρρος από την επιτυχία του Leaf, η Nissan δήλωσε ήδη ότι θα λανσάρει οκτώ νέα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μερικών μόνο για την Κίνα, καθώς θέλει να έχει πουλήσει συνολικά 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022.

Από τα οκτώ μοντέλα, τα τρία προορίζονται μόνο για την ιαπωνική αγορά, άλλα πέντε νέα μοντέλα θα έχουν την e-Power τεχνολογία, ενώ μέχρι το 2025 η ιαπωνική εταιρία εκτιμά ότι οι μισές πωλήσεις της θα είναι ηλεκτρικά ή e-Power μοντέλα.

Η παραγωγή της νέας γενιάς του Nissan Leaf γίνεται σε τρία εργοστάσια της εταιρίας παγκοσμίως, ένα στην Ιαπωνία, ένα στην Αμερική και ένα στην Ευρώπη, με την εταιρία να πουλάει στην Ευρώπη ένα Leaf κάθε 12 λεπτά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...