Επίσημο: Skoda Kamiq, μόνο για Κίνα

Σχετικά άρθρα

Σε λίγες ώρες, η Skoda θα παρουσιάσει ένα νέο crossover στην έκθεση του Πεκίνου, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Αυτό ονομάζεται Kamiq και προστίθεται στη βάση της γκάμα της των SUV της τσέχικης εταιρίας, κάτω από το Karoq και Kodiaq.

Με τo νέο Kamiq -και τα επόμενα μοντέλα που ετοιμάζει- η τσέχικη εταιρία συνεχίζει το άνοιγμα της στην Κίνα και ευελπιστεί ότι θα διπλασιάσει τις πωλήσεις, φτάνοντας τις 600.000 μονάδες ετησίως μέχρι το 2020, όταν το 2017 πούλησε 325.000 αυτοκίνητα.

Επιστρέφοντας στο Kamiq, το μήκος του αστικού SUV είναι 4.390 χλστ., το πλάτος τα 1.781 χλστ., το ύψος τα 1.593 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.610 χλστ.. Το Karoq που πωλείται στην Κίνα έχει μήκος 4.432 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ. και ύψος 1.614 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.688 χλστ., ενώ το ευρωπαϊκό Karoq έχει μήκος 4.382 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ. και ύψος 1.603 χλστ., ενώ το μεταξόνιο δεν αλλάζει.

Σχεδιαστικά είναι πρακτικά ίδιο με το Karoq, εκτός από τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, και την ελαφρώς αλλαγμένη πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών. Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, η οποία πλαισιώνεται από “φυσικά’ κουμπιά. Οι διακόπτες του κλιματισμού, καθώς και το τιμόνι δανείζονται αυτούσια από το Karoq.

Μηχανικά θα εφοδιάζεται με έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο. Το νέο Skoda Kamiq θα κατασκευάζεται στην Κίνα, από την Shanghai Volkswagen και θα πωλείται από τον ερχόμενο Ιούνιο με τιμή κοντά στα €13.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...

Η Skoda teasάρει ένα νέο μικρό SUV για την Ινδία

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία ενός νέου μικρού SUV, το οποίο θα αποτελέσει το επόμενο βήμα της προϊοντικής επίθεσης της στην...