Η Jaguar ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ με το XE SV Project 8

Σχετικά άρθρα

Με την παρουσίαση της XE SV Project 8, η Jaguar κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου 4-θυρου sedan παραγωγής στο Nurburgring, με χρόνο 7:21.23. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, μάθαμε ότι η ομάδα ανάπτυξης του Special Vehicle Operations τμήματος συνέχισε να εξελίσσει το αυτοκίνητο και όταν ξεκινήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου τον Ιούνιο, η Jaguar είναι σίγουρη ότι το Project 8 θα κάνει καλύτερο χρόνο στην Πράσινη Κόλαση.

Γι’αυτό και τις προηγούμενες ημέρες πήγε ξανά στην γερμανική πίστα με δύο πρωτότυπα, το ένα εν των οποίων φαίνεται να είναι πιο σκληροπυρηνικό σε σχέση με το άλλο. Αυτό φαίνεται στην αρχή και στο τέλος του παραπάνω video και διαθέτει ένα μεγάλο εμπρός splitter το οποίο πρακτικά ξύνει την άσφαλτο, ενώ υπάρχουν και επιπλέον αλλαγές στην αεροδυναμική του.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί πιο σκληρά ελατήρια, όπως και πιο σφιχτές βάσεις μηχανής, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση. Ακόμα, έχουν βελτιωθεί τα φρένα για να υπάρχει καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ και την απόδοση τους, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι πιο εύκολο στον χειρισμό του. Η ομάδα έκανε επίσης μεγάλες αλλαγές στο λογισμικό, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική της ανάρτησης και της αεροδυναμικής.

Να θυμίσω, η Jaguar XE SV Project 8 είναι μια ειδική έκδοση της XE η οποία θα κατασκευαστεί από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...