Ο Gurbanguly Berdimuhamedow είναι ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν. Κυβερνώντας ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα στον κόσμο, ο ίδιος απολαμβάνει τις βόλτες του με μια πράσινη Bugatti Veyron, αλλά απεχθάνεται το μαύρο χρώμα, κυρίως στα αυτοκίνητα.

Έτσι το 2015 είχε απαγορεύσει την εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων στη χώρα του, με τους υπεύθυνους να μην μπορούν να βρουν καλύτερη δικαιολογία για την απόφασή αυτή εκτός από το γεγονός ότι το λευκό χρώμα θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, ενώ τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο του προέδρου.

Το Νοέμβριο του 2017 απαγορεύτηκε στα μέλη της κυβέρνησης να οδηγούν αμάξια που είναι οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από άσπρο, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε ανακοινωθεί πως οι απλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έπρεπε να βάψουν τα μαύρα αυτοκίνητά τους, λευκά αλλιώς κινδύνευαν με πρόστιμο και κατάσχεση του αυτοκίνητου τους. Πλέον η παραπάνω ανακοίνωση έχει γίνει νόμος του κράτους και ισχύει σε ολόκληρη την χώρα.

Το να βάψεις ένα αυτοκίνητο, στην ασιατική αυτή χώρα, μπορεί να κοστίσει από 1.000 μέχρι 4.000 ευρώ, ποσό το οποίο είναι σχεδόν υπέρογκο για ένα απλό Τουρκμένιο, καθώς η χώρα μπορεί να είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, μόνο λίγοι όμως, μπορούν να χαίρονται τα λεφτά που προσφέρει ο πλούτος αυτός. Ο μέσος μισθός στο Τουρκμενιστάν ανέρχεται σε περίπου 285 δολάρια.

Αυτή δεν είναι η μόνη παραξενιά του αγαπητού προέδρου, καθώς ο Berdimuhamedov επινοεί απαγορεύσεις σε τακτική βάση. Έτσι, εκτός από τις δυσκολίες στην εισαγωγή αυτοκινήτων, και η ιδιοκτησία κάποιου supercar είναι εξίσου προβληματική, όπως και αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερος από 3,5 λίτρα, ή το αυτοκίνητο σου είναι παλιότερο από 12 μηνών, ή αν έχει φιμέ τζάμια ή/και εξατομικευμένες πινακίδες, και…και…

Ο Berdimuhamedov έχει μετατρέψει τη πρωτεύουσα Ashgabat σε μια “λευκή πόλη”, καλύπτοντας όλα τα μεγάλα κτίρια με μάρμαρο.

 • Yiannis P

  Για τον πο……ο κράτη…

 • Contor

  Ρε δεν γ@…σαι να κάνεις καριέρα κάπου άλλου και άσε την πολιτική… μλκ.

 • Christos Dimou

  Στα ανελεύθερα καθεστώτα την εξουσία μπορεί να την αποκτήσουν και τρελοί. Κλινικές όμως περιπτώσεις.

 • SkidRAW

  Πισωγλεντης

  • ψηστης ψαριου να λες……γιατι δειχνει μια λεβεντια σαν εναν δικο μας δημαρχο !!!! :-P

 • xtra

  -ου μωρη ψωναρα , κομπλεξικη !

  Τον εαυτουλη του ομως , τον φροντιζει μια χαρα…

 • Anestis Genk

  like a boss

 • συμφωνα με πληροφοριες απο τον αλλο μηνα απαγορευει και ολα τα χρωματα στα ρουχα και ολοι θα φορανε μονο λευκα … λευκα σακακια λευκα παντελονια λευκες μαντηλες λευκες καλτσες λευκα παπουτσια … ο θεος θα ειναι λευκος και οι μαυροι θα πρεπει να γινουν και αυτοι λευκοι …

 • Tsou Kostas

  Ακόμα και αυτός, μεγάλου κυβισμού θεωρεί τα πάνω από 3,5lt…

 • cosacher