Στο Τουρκμενιστάν επιτρέπονται πλέον μόνο τα άσπρα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Ο Gurbanguly Berdimuhamedow είναι ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν. Κυβερνώντας ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα στον κόσμο, ο ίδιος απολαμβάνει τις βόλτες του με μια πράσινη Bugatti Veyron, αλλά απεχθάνεται το μαύρο χρώμα, κυρίως στα αυτοκίνητα.

Έτσι το 2015 είχε απαγορεύσει την εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων στη χώρα του, με τους υπεύθυνους να μην μπορούν να βρουν καλύτερη δικαιολογία για την απόφασή αυτή εκτός από το γεγονός ότι το λευκό χρώμα θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, ενώ τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο του προέδρου.

Το Νοέμβριο του 2017 απαγορεύτηκε στα μέλη της κυβέρνησης να οδηγούν αμάξια που είναι οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από άσπρο, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε ανακοινωθεί πως οι απλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έπρεπε να βάψουν τα μαύρα αυτοκίνητά τους, λευκά αλλιώς κινδύνευαν με πρόστιμο και κατάσχεση του αυτοκίνητου τους. Πλέον η παραπάνω ανακοίνωση έχει γίνει νόμος του κράτους και ισχύει σε ολόκληρη την χώρα.

Το να βάψεις ένα αυτοκίνητο, στην ασιατική αυτή χώρα, μπορεί να κοστίσει από 1.000 μέχρι 4.000 ευρώ, ποσό το οποίο είναι σχεδόν υπέρογκο για ένα απλό Τουρκμένιο, καθώς η χώρα μπορεί να είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, μόνο λίγοι όμως, μπορούν να χαίρονται τα λεφτά που προσφέρει ο πλούτος αυτός. Ο μέσος μισθός στο Τουρκμενιστάν ανέρχεται σε περίπου 285 δολάρια.

Αυτή δεν είναι η μόνη παραξενιά του αγαπητού προέδρου, καθώς ο Berdimuhamedov επινοεί απαγορεύσεις σε τακτική βάση. Έτσι, εκτός από τις δυσκολίες στην εισαγωγή αυτοκινήτων, και η ιδιοκτησία κάποιου supercar είναι εξίσου προβληματική, όπως και αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερος από 3,5 λίτρα, ή το αυτοκίνητο σου είναι παλιότερο από 12 μηνών, ή αν έχει φιμέ τζάμια ή/και εξατομικευμένες πινακίδες, και…και…

Ο Berdimuhamedov έχει μετατρέψει τη πρωτεύουσα Ashgabat σε μια “λευκή πόλη”, καλύπτοντας όλα τα μεγάλα κτίρια με μάρμαρο.

ΠηγήMicetimes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...