Το 2016, στην έκθεση του Παρισιού δεν πήγαν οι Aston Martin, Bentley, Ford, Lamborghini, Subaru και Volvo, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, 9 αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Για την φετινή έκθεση του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα έχουν περίπτερο οι: Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo, και Mazda πλήττοντας σημαντικά το κύρος της έκθεσης.

Το πιο γερό “χαστούκι”, όμως, φαίνεται να έρχεται από την VW, καθώς γαλλικό μέσο επικαλείται έγκυρες πληροφορίες ότι η γερμανική εταιρία δεν θα έχει παρουσία στην έκθεση, τονίζοντας:

Η Volkswagen επανεξετάζει συνεχώς τη σημασία της συμμετοχής της σε διεθνείς επιδείξεις αυτοκινήτων,

Για να προσθέσει ότι αν και δεν θα είναι στην έκθεση, μπορεί να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις (όπως test drives) στην πόλη του Φωτός κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η FCA δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδια της σχετικά με την παρουσία της ή μη στην γαλλική έκθεση, με τις επιβεβαιωμένες εταιρίες να είναι οι Citroen, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Smart, Suzuki και Toyota.

Και κάπως έτσι αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι έρχεται το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου, με την Γενεύη να φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα “πεθάνει” τελευταία.