Μετά από τρία χρόνια σχεδιασμού, εξέλιξης και δοκιμών, η τσέχικη εταιρία παρουσιάζει την θωρακισμένη έκδοση της Superb Estate. Είναι το τελικό αποτέλεσμα ενός κοινού project μεταξύ της Skoda και μιας εταιρίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προστασία παρέχεται από ένα συνδυασμό από αλεξίσφαιρων κρυστάλλων, χάλυβα υψηλής αντοχής και συνθετικά υλικά. Η εταιρία αναφέρει ότι το πλήρως τεθωρακισμένο Superb διατηρεί την ευρύχωρη καμπίνα του καθώς και τον μεγάλο χώρο αποσκευών.

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν 2-λιτρο TDI κινητήρα, απόδοσης 190 ίππων και παρόλο που τα ακριβή στοιχεία της μετατροπής πρέπει να παραμείνουν μυστικά, η καμπίνα των επιβατών έχει ενισχυθεί στο βαθμό που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις PAS 300 για βαλλιστική προστασία και προστασία από εκρήξεις, με την πιστοποίηση να έχει δοθεί μετά από πραγματικές δοκιμές.

Η ανάρτηση και το σύστημα πέδησης έχουν αναβαθμιστεί ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο βάρος, και να διατηρούνται τα αναλλοίωτα δυναμικά χαρακτηριστικά της Superb. Οι τροχοί και τα ελαστικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε ο οδηγός να συνεχίσει την πορεία του, ακόμα και όταν δεν υπάρχει αέρας στα ελαστικά.

Το κόστος της ανέρχεται στα £118.688 και έρχεται μαζί με 3 χρόνια εγγύησης, αλλά παρόλα αυτά εξοπλίζεται με φώτα αλογόνου.