Η Jaguar Land Rover ετοιμάζει εκτός δρόμου αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 3,7 εκατ. λίρες (4,21 εκατ. ευρώ) για να αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία κατάλληλη για εκτός δρόμου διαδρομές.

Την ονομάζει CORTEX και χρησιμοποιεί μια “5D τεχνική” που συνδυάζει, video, ραντάρ, ήχο, ανίχνευση φωτός και ανίχνευση απόστασης (LiDAR), τα οποία επεξεργάζονται από ένα σύστημα με μηχανική μάθηση. Τα δεδομένα επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στο όχημα να κινηθεί μόνο του σε εκτός δρόμου διαδρομές, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών, μιας και μπορεί συνεχώς να συνειδητοποιεί καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο και να συμπεριφέρεται με πιο εξελιγμένο τρόπο.

Η τεχνολογία θα βελτιωθεί μέσω ανάπτυξης αλγορίθμων, βελτιστοποίησης αισθητήρων και δοκιμών σε εκτός δρόμου πίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο project θα συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες μηχανικής μάθησης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, δίνοντας στην Jaguar Land Rover πρόσβαση στην έρευνα τους σχετικά με τα ραντάρ και τα συστήματα ανίχνευσης στις αυτόνομες πλατφόρμες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...