Τρομερή μάχη μεταξύ Thierry Neuville και Sebastien Ogier με νικητή τον πρώτο, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 0,7 δευτερόλεπτα. Ο Βέλγος οδηγός με Hyundai ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλι Σαρδηνίας, καθώς κερδίζοντας και στην Power Stage αύξησε τη διαφορά του από τον Γάλλο στους 27 βαθμούς. Οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου “πάλευαν” με τα δευτερόλεπτα σε όλες τις ειδικές διαδρομές του ιταλικού νησιού, με τον Neuville να κερδίζει τον αγώνα στην τελευταία ειδική, καθώς ήταν πίσω -αλλά κοντά- από τον Ogier από την έναρξη του αγώνα.

Έτσι, στην Power Stage ο Neuville ήταν ταχύτερος κατά 1,5 δευτ. με το i20 WRC από τον πέντε φορές παγκοσμίου πρωταθλητή, κάτι που τον έφερε στην πρώτη θέση με μόλις 0,7 δευτερόλεπτα διαφορά. Την ίδια ακριβώς διαφορά είχε και όταν κέρδισε πέρσι το Ράλλυ Αργεντινής (με δεύτερο τότε τον Elfyn Evans), ενώ η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε νίκη στο WRC σημειώθηκε το 2011, όταν είχε κερδίσει ο Ogier τον Jari Matti Latvala στο Ράλλυ Ιορδανίας, με 0,2 δευτ. διαφορά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi, αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους, τερματίζοντας για πρώτη φορά στην 3η θέση. Ο Jari Matti ήταν εκτός διεκδίκησης από εχθές, όταν και εγκατέλειψε στην απλή διαδρομή, με τον Lappi να ήθελε απλά να τερματίσει καθώς δεν είχε λόγο να πιέσει ούτε πιεζόταν.

Απομένουν άλλα έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του φετινού WRC, με τον επόμενο να γίνεται στη Φινλανδία, 26 με 29 Ιουλίου.