Το Land Rover Discovery δεν θα κατασκευάζεται πλέον στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή του Discovery από το Μπέρμινγκχαμ στη Σλοβακία, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας στη Βρετανία.

Όπως ανέφερε η JLR η επόμενη γενιά του Discovery θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη Σλοβακία, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ ανά όχημα.

Η πιθανή απώλεια ενός μέρος του προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επώδυνη αλλά αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας μεταποιητικής στρατηγικής μας,

ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην ινδική Tata, τόνισε ωστόσο πως τα νέα Range Rover και Range Rover Sport θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Σόλιχουλ στο Μπέρμινγκχαμ. Αυτά θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει η εταιρία, πάνω στην οποία θα μπορούν να κατασκευάζονται βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η βρετανική εταιρία υπογραμμίζει πως παραμένει «δεσμευμένη τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη».

Τον περασμένο μήνα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την περικοπή 1000 θέσεων εργασίας, καθώς κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις εν μέσω χαμηλής ζήτησης για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αλλά και του Brexit.

Πέρυσι η Jaguar Land Rover κατασκεύασε περισσότερα από 530.000 αυτοκίνητα στη Βρετανία, απασχολώντας περίπου 40.000 άτομα. Το εργοστάσιο της JLR στη Σλοβακία αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του αργότερα μέσα στο έτος, απασχολώντας αρχικά 1.400 άτομα, έχοντας παραγωγική δυναμικότητα μέχρι 300.000 αυτοκινήτων ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...