Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι το νέο της μικρό SUV θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δίνει το πρώτο teaser σκίτσο του, το οποίο πλαισιώνεται με ένα video. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι το που και το πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του, αλλά φαίνεται αυτή η ημέρα να μην αργεί.

Η crossover έκδοση του Polo, και αδερφάκι του Seat Arona, θα τοποθετηθεί κάτω από το T-Roc και θα ονομαστεί T-Cross. Ο σχεδιασμός του θα είναι αρκετά σπορ, με την Volkswagen να δηλώνει πως το μοντέλο θα μας εκπλήξει. Θα βασίζεται στο T-Cross Breeze concept, θα κατασκευαστεί πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα και θα προσφέρεται με TSI και TDI κινητήρες 1,0, 1,5 και 1,6 λίτρων, ενώ εξετάζονται και plug-in υβριδικές υλοποιήσεις.

Το μεταξόνιο του θα φτάνει τα 2,56 μέτρα, ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo που φτάνει τα 2.548 χιλιοστά και μικρότερο από αυτό του T-Roc (2.604 χιλιοστά) και του Golf (2.620 χιλιοστά). Πιθανόν να διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στον πρόσθετο εξοπλισμό, με την κυκλοφορία του να γίνεται αργότερα μέσα στο έτος.