Μια ομάδα Γερμανών τραπεζιτών της Sudwestbank συστήνουν στους επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα χαμηλά επιτόκια, τις vintage Porsche 911,

Για πελάτες με ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ένα κλασικό αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει ελκυστική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό τους όσον αφορά στην απόδοση και τη σταθερότητα της αξίας,

δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jens Berner, εμπειρογνώμονας του vintage αυτοκινήτου στη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Sudwestbank AG .

Μετά την οικονομική κρίση, οι αιτήσεις για εναλλακτικές επενδύσεις όπως η τέχνη, το κρασί ή τα κλασικά αυτοκίνητα είχαν αυξηθεί θεαματικά.

Για να συγκρίνει καλύτερα τα vintage αυτοκίνητα με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, η τράπεζα πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε τον δείκτη OTX Classic Car, που αποτελείται από οχήματα ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών και προέρχονται από κατασκευαστές στη νότια Γερμανία όπου εδρεύει η Sudwestbank, όπως η Audi, η BMW, η Daimler και η Porsche. Από τις αρχές του 2005 έως τις αρχές του 2018, ο OTX τετραπλασιάστηκε, ξεπερνώντας με ευκολία το κέρδος 204% που κατέγραψε ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης της Γερμανίας DAX.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη, η αγορά και η διατήρηση ενός κλασικού αυτοκινήτου μπορεί να αποφέρει τεράστια χρηματικά κέρδη. Τα τελευταία 13 χρόνια, η μέση τιμή ενός γερμανικού παλιού αυτοκινήτου έχει τετραπλασιαστεί, ενώ μεμονωμένα μοντέλα, όπως ορισμένες εκδόσεις της Porsche 911, από το 2005 έως σήμερα, έχουν δει την αξία τους να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 683%.