Τα πάντα ξεκίνησαν πριν εννιά μήνες, όταν η Apollo μας σύστησε το Intensa Emozione (ΙΕ). Έκτοτε -και παρότι η παραγωγή του δεν έχει ξεκινήσει- αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εξωφρενικά hypercar που έχουν πατήσει του δρόμους αυτού του πλανήτη.

Πολλοί οι λόγοι, αλλά οι κυριότεροι είναι η εμφάνιση του και ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας του. Μιλώντας για το παρουσιαστικό του, το τρελό αμάξωμα που αναμιγνύει οργανικά σχήματα με τις αναλογίες ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου GT1. Το αυτοκίνητο διαθέτει νέο, ριζικά αναθεωρημένο σχεδιασμό, MonoCell carbon σασί, carbon σώμα, κεντρικό πτερύγιο, μεγάλο μπροστά splitter, εισαγωγή αέρα στην οροφή και τεράστια αεροτομή, με το βάρος του να αγγίζει τα 1.250 κιλά.

Στο παραπάνω video θα δεις τον γενικό διευθυντή της Apollo, Ryan Berris, να μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις πολλές λεπτομέρειες του Intensa Emozione. Εντύπωση προκαλεί ότι το κόστος μόνο των απολήξεων της εξάτμισης είναι το ίδιο με μια καινούρια BMW M4.

H γερμανική εταιρία συνεργάστηκε με την HWA για την εξέλιξη του, και κίνηση παίρνει από έναν 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 759 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Σε μελλοντικό στάδιο μπορεί να φτάσει και του 1.000 ίππους (χωρίς χρήση turbo) με τον κόφτη να επεμβαίνει στις 11.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland με paddles στο τιμόνι, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα.

Μόλις 10 Apollo IE θα κατασκευαστούν με κόστος τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να αποκτούν πρόσβαση στο πρόγραμμα Time Attack της Apollo, που θα διεξάγεται σε πίστες της Ευρώπης, ενώ θα έχουν ενημέρωση και για τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.