Η Renault-Nissan-Mitsubishi, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,1%, κάνοντας νέο ρεκόρ 5.538.530 οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2918.

Και οι τρεις εταιρείες μέλη της συμμαχίας είδαν αύξηση της ζήτηση σε κατηγορίες, όπως crossovers, SUVs, pick-ups, καθώς των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Η Renault σημείωσε αυξημένες πωλήσεις των Clio, Captur και Scenic. Η Dacia παρουσίασε ρεκόρ πωλήσεων για το εξάμηνο, ενώ η Nissan είδε μεγαλύτερη ζήτηση για μοντέλα, όπως το Note, το Serena, το X-Trail και το Qashqai. Οι πωλήσεις της Mitsubishi ενισχύθηκαν από τις πωλήσεις του νέου Eclipse Cross και του XPander.

Τόσο η Renault όσο και η Nissan ανέφεραν μεγάλη ζήτηση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Renault εξασφάλισε το 21,9% μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών πωλήσεων στην Ευρώπη με το Zoe και τo Kangoo Z.E.,  το οποίο κατέχει το 38% του μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Η Nissan είδε τη ζήτηση για το νέο Leaf να συμβάλει στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών πάνω από 47.000 μονάδες για το πρώτο εξάμηνο, ενώ ταυτόχρονα έγινε το ηλεκτρικό όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με περισσότερες από 18.000 πωλήσεις.. Η Mitsubishi παρέμεινε ηγέτης στην αγορά των plug-in υβριδικών SUV, με το Outlander PHEV.

Αναλυτικά, το Groupe Renault πούλησε 2,1 εκατομμύρια οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2018, θέτοντας ρεκόρ πωλήσεων για τη Renault και τη Dacia. Στην Ευρώπη, η Renault παρέμεινε η δεύτερη καλύτερη εταιρία, με το Captur να είναι το πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία του.

Η Nissan -μαζί με την Infiniti και Datsun- πούλησε 2,8 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, ενώ στην Κίνα, η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 10,8%. Τέλος, η Mitsubishi πώλησε 616.648 οχήματα παγκοσμίως, με το νέο Eclipse Cross να πωλείται σε περισσότερες από 60 χώρες. Επίσης, οι εξαγωγές του XPander από την Ινδονησία στις Φιλιππίνες άρχισαν τον Απρίλιο.