Τον περασμένο Μάιο, ο οίκος δημοπρασιών Mecum είναι αναλάβει και είχε πουλήσει ένα νέο GT έναντι του ποσού των 1,65 εκατ. δολαρίων, παρότι η Ford είχε διαφορετική άποψη, μιας και ο πρώτος ιδιοκτήτης της είχε υπογράψει συμφωνητικό με αυτή να κρατήσει το αυτοκίνητο στη κατοχή του για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η Ford τελικά ανακοίνωσε πως μήνυσε τον οίκο δημοπρασιών, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την πώληση του GT.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο John W. Miller, ο οποίος και είχε υπογράψει το σχετικό σύμφωνο με την Ford. Ωστόσο το αυτοκίνητο δεν πουλήθηκε από τον ίδιο, αλλά από τον οίκο δημοπρασιών Mecum, ενώ ο Miller είχε γράψει το GT στο όνομα του Michael J. Flynn, ιδιοκτήτη μιας αντιπροσωπείας της Ford.

Η υπόθεση θα λυθεί τελικά στις δικαστικές αίθουσες στις 17 του Αυγούστου. Αν η απόφαση βγει υπέρ του ιδιοκτήτη, τότε ανοίγουν οι πόρτες και για άλλους κατόχους του νέου GT, άμα θελήσουν, να πουλήσουν νωρίτερα το αυτοκίνητο που έχουν στη κατοχή τους, προκειμένου να βγάλουν μερικά “εύκολα χρήματα”. Βλέπεις ένα νέο GT ξεκινά από τις 450.000 δολάρια και όπως αποδείχτηκε, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι διατεθειμένοι να δώσουν ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. δολαρίων προκειμένου να το αποκτήσουν.

Το πιθανότερο είναι οι δύο πλευρές να τα βρούνε εξωδικαστικά, όπως συνέβη και με τον John Cena.