Η Nissan ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του Frontier (λέγε με Navara) στο εργοστάσιο της Renault στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μιας νέας, σύγχρονης γραμμής συναρμολόγησης για pickup, καθώς και ενός πεδίου δοκιμών ειδικά σχεδιασμένο για φορτηγά.

Η κατασκευή του Frontier θα δημιουργήσει περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα της Λατινής Αμερικής. Η Nissan θα συνεργαστεί επίσης με τοπικούς προμηθευτές για να δημιουργήσει συνέργειες που θα ενισχυθούν περαιτέρω στο μέλλον.

Με την έναρξη της παραγωγής του Frontier στην Αργεντινή, η Nissan προσθέτει άλλο ένα σημείο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής, καθώς ήδη παράγεται στην Ταϊλάνδη, στην Κίνα, στο Μεξικό και στην Ισπανία.

Η νέα γραμμή συναρμολόγησης θα έχει την ικανότητα να παράγει 70.000 οχήματα ετησίως για όλη τη συμμαχία της Renault-Nissan-Mitsubishi, καθώς και για τη Daimler, με το 50% της παραγωγής να προορίζονται για εξαγωγή. Η Βραζιλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα εισάγει το Nissan Frontier από την Αργεντινή.