Έτσι πήρε το όνομα της η Lamborghini Countach

Σχετικά άρθρα

Όπως είχες διαβάσει στο άρθρο μας για την επίσκεψη στο μουσείο της Lamborghini, o Ferruccio Lamborghini χρησιμοποίησε το ζώδιο του, ήταν Ταύρος καθώς γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1916, ως σήμα για την εταιρία του. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν πάρει ονόματα από ταυρομαχίες ή διάσημων ταύρων.

Ένα από αυτά ήταν και η Countach, ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’agata, της Μπολόνια. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1975 και μέχρι το 1990 που κατασκευαζόταν, βγήκανε 5 διαφορετικές εκδόσεις. Έχουμε δει αρκετές από αυτές να αλλάζουν χέρια για μεγάλα εξαψήφια νούμερα, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε την αληθινή ιστορία, κατευθείαν από τον σχεδιαστή της, Marcello Gandini, για το πως πήρε το όνομα της:

Όταν φτιάχναμε αυτοκίνητα για τις εκθέσεις αυτοκινήτων, δούλευαμε και τις νύχτες και όλοι ήμασταν πολύ κουρασμένοι, γι ‘αυτό λέγαμε διάφορα αστεία για να κρατήσουμε το ηθικό μας ψηλά. Υπήρχε ένας εργαζόμενος που συνεργάστηκε μαζί μας και έφτιαχνε τις κλειδαριές. Είχε ύψος δύο μέτρα, δύο τεράστια χέρια, και έκανε όλες τις μικρές δουλειές. Μιλούσε μόνο τη διάλεκτο από το Piedmont, δεν μιλούσε καν Ιταλικά. Τα Piedmontese είναι πολύ διαφορετικά από τα ιταλικά, και ακούγονται σαν τα γαλλικά.

Ένα από τα πιο συχνά κηρύγματα του ήταν η “συρράκωση”, που κυριολεκτικά σημαίνει πανούκλα, μόλυνση και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται περισσότερο για να εκφράσει έκπληξη ή ακόμη και θαυμασμό, όπως “καλοσύνη”. Είχε αυτή τη συνήθεια.

Όταν εργαζόμασταν τη νύχτα, για να διατηρήσουμε το ηθικό μας, υπήρχε αυτή η τρέλα, έτσι είπα -σαν ένα αστείο- ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το αυτοκίνητο Countach, χωρίς καμία πεποίθηση. Εκεί κοντά βρισκόταν ο Bob Wallace, ο οποίος έφτιαχνε τα μηχανικά του αυτοκινήτου και κάναμε πάντα τα αυτοκίνητα λειτουργικά. Τότε μπορούσες να πας σε μια έκθεση με πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ήταν θαυμάσιο.

Έτσι για πλάκα ζήτησα τον Bob Wallace να μου πει πως ακούγεται το όνομα σε ένα αγγλοσαξονικό αυτί. Με τον δικό του τρόπο είπε ότι ακούγεται καλά. Αμέσως μετά βρήκαμε τη γραμματοσειρά και το κολλήσαμε στο αυτοκίνητο. Αλλά ίσως η πραγματική πρόταση ήταν η ιδέα ενός από τους συναδέλφους μου, ενός νεαρού άνδρα που είπε να το ονομάσουμε έτσι. Έτσι βγήκε το όνομα. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία πίσω από αυτή τη λέξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...