Μπορεί τα δύο LMP1 μονοθέσια της Toyota να έκαναν το 1-2 στον 6ωρο αγώνα αντοχής του WEC στην πίστα του Silverstone, αλλά το γεγονός πως το μπροστινό μέρος του skidblock είχε μεγαλύτερη παραμόρφωση από την επιτρεπτή όταν σε αυτό ασκείται φορτίο 2.500 N, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση και των δύο αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει πως οι Gustavo Menezes, Thomas Laurent και Mathias Beche της Rebellion πήραν την νίκη, μπροστά από τους Neel Jani και Andre Lotterer με την δεύτερη Rebellion. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι S. Sarrazin και E Orudzhen με BR Engineering BR1 της SMP Racing.

Στη κατηγορία LMP2 κέρδισαν οι Tung/Aubry/Richelmi της Jackie Chan DC Racing με Oreca 07, ενώ στην LMGTE Pro την καρό σημαία την πήραν οι Pier Guidi/Calado με Ferrari 488 GTE Evo της AF Corse. Τέλος στη κατηγορία LMGTE-Am κέρδισαν οι Ried/Andlauer/Campbell με Porsche 911 RSR της Dempsey – Proton Racing.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, ο 6ωρος στο Fuji της Ιαπωνίας στις 13-14 Οκτωβρίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα του Spa μπορείς να τα βρεις σε αυτό το PDF.