Η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα επενδύσει έως το 2025 κεφάλαια ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στο να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα βασίζεται στο cloud για τη διασύνδεση οχημάτων και πελατών για την παροχή υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτων (car sharing).

H VW ανακοίνωσε παράλληλα πως αναπτύσσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το “vw.OS”, το οποίο θα χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν από το 2020 και μετά. Σύμφωνα με την VW, τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα θα βασίζονται σε μια νέα ψηφιακή αρχιτεκτονική, σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο για να διευκολύνει και την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Η γερμανική εταιρία τονίζει πως αντί να υπάρχουν κοντά στους 70 διαφορετικοί αισθητήρες που λειτουργούν ανεξάρτητα μέσα σε κάθε αυτοκίνητο, η νέα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της θα συνδέει τους διάφορους αισθητήρες χρησιμοποιώντας το νέο λειτουργικό σύστημα. Παραδείγματος χάρη, η VW αναφέρει πως οι πληροφορίες που συλλέγονται από έναν αισθητήρα στάθμευσης θα μπορούν να συνδέονται με το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και το σύστημα πλοήγησης που θα φέρει χάρτες υψηλής ευκρίνειας, ώστε να μπορεί να το αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του όταν η ενσωματωμένη κάμερα εντοπίζει ελεύθερο χώρο στάθμευσης.

Η VW ανακοίνωσε ότι είναι πιο εύκολο να γίνονται over-the-air ενημερώσεις του λογισμικού των αυτοκινήτων αν το λειτουργικό σύστημα είναι εσωτερικής παραγωγής και δεν εξαρτάται από το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 θα λανσάρει μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων, η οποία ονομάζεται “We Share”, στο Βερολίνο, που θα αριθμεί στόλο 2.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Η υπηρεσία θα επεκταθεί στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της εταιρείας, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά.