Η Sahara Force India πέθανε. Ζήτω η Racing Point Force India F1 Team

Σχετικά άρθρα

Με την Force India να έχει πλέον νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στο GP του Spa η ομάδα τρέχει με νέο όνομα.

Η ομάδα δεν θα ονομάζεται πλέον Sahara Force India, αλλά Racing Point Force India F1 Team. Η ομάδα χάνει όλους τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μέσα στη χρονιά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ωστόσο ξαναμπαίνει άμεσα στο πρωτάθλημα με νέο όνομα και νέα διοικητική ομάδα, ύστερα από την εξαγορά της από κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον Καναδό επιχειρηματία, Lawrence Stroll.

Η Force India βρισκόταν στην 6η θέση της κατάταξης με 59 βαθμούς, ωστόσο η νέα ομάδα ξεκινάει την προσπάθειά της στο βελγικό γκραν πρι από την τελευταία, δέκατη θέση και μηδέν βαθμούς. Μετά την εξέλιξη αυτή, McLaren, Toro Rosso, Sauber και Williams «ανεβαίνουν» μια θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Οι πιλότοι της Force India, Sergio Perez και Esteban Ocon διατηρούν ωστόσο τους βαθμούς στους στο πρωτάθλημα οδηγών. Γενικός διευθυντής της νέας ομάδας είναι πλέον ο Otmar Szafnauer.

Να θυμίσω η Force India μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης ενόψει του ουγγρικού γκραν πρι στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο στο μεταξύ διασώθηκε από κοινοπραξία με επικεφαλής τον Καναδό δισεκατομμυριούχο (και πατέρα του οδηγού της Williams, Lance), Lawrence Stroll. Οι διαχειριστές της ομάδας έχουν επιβεβαιώσει ότι “έχουν ολοκληρώσει την πώληση της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων της στην Racing Point UK Limited”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...