Η Dyson ετοιμάζει πίστα δοκιμών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

O Sir James Dyson, ο δισεκατομμυριούχος βρετανός εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλα, ανακοίνωσε σήμερα πως η Dysonκατασκευάζει πίστα δοκιμών προκειμένου να δοκιμάζει εκεί τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει.

Η επένδυση είναι ύψος 150 εκατ. δολαρίων, με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας να κυκλοφορεί στην αγορά μέχρι το 2020.

Η πίστα θα έχει συνολικό μήκος περισσότερα από 16 χλμ και θα κατασκευαστεί σε ένα πρώην αεροδρόμιο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στο Wiltshire της Δυτικής Αγγλίας. Η εταιρία έχει ήδη ανακαινίσει δύο υπόστεγα του παλιού αεροδρομίου

Σύμφωνα με τον Βρετανό εφευρέτη, τα μοντέλα τους θα χρησιμοποιούν τεχνολογία που θα βασίζεται στις διάσημες σκούπες της εταιρίας, ενώ τόνισε πως θα προσφέρουν έως και 160 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Dyson θέλει να χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων, έχοντας δεσμευτεί να ξοδέψει 2 δισ. στερλίνες στην τεχνολογία solid-state μπαταρίας και στον σχεδιασμό των οχημάτων, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα κατασκευάζει τα οχήματα, αν και έχει αποκλείσει τη συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες. Να σημειωθεί πως η Dyson έχει εξαγοράσει πριν από μερικούς μήνες την Sakti3, μια εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνολογία των solid-state μπαταριών, ενώ θέλει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στη κατασκευή του δικού της εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός «ριζοσπαστικό και διαφορετικό» ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με μια ομάδα 400 μηχανικών να εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια στο project. Ο Dyson συμπλήρωσε πως σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούν με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ο Βρετανός συμπλήρωσε πως δεν σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά σε δίκτυο ταχυφορτιστών, αφού θα βασιστεί στις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν ή ετοιμάζονται. Η πλατφόρμα του μοντέλου θα είναι νέα και θα αναπτυχθεί από την ίδια την Dyson, ενώ και το λογισμικό της αυτόνομης τεχνολογίας θα αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...