Στο περιθώριο της έκθεσης Chengdu Motor Show η Lynk & Co παρουσίασε επίσημα το 03 sedan που δεν διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο, έχοντας επιπλέον φωτιστικά σώματα και μεγαλύτερη γρίλια και για πρώτη φορά βλέπουμε το εσωτερικό του.

Όπως και το Lynk & Co 01 crossover, το 03, βασίζεται και αυτό στην CMA πλατφόρμα της Volvo και σχεδιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του 01. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, μαύρα γυαλιστερά και αλουμινένια διακοσμητικά, όπως και δερμάτινες επενδύσεις.

Κίνηση παίρνει από από τρικύλινδρο 1.500 κ.ε και τετρακύλινδρο 2.000 κ.εκ turbo κινητήρες βενζίνης που συνδυάζονται με μηχανικά και με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Ο 1.500αρης αποδίδει 148 άλογα και ο 2,0-λιτρος 187.

Στα σκαριά βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του μοντέλου, ενώ εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Από πλευράς ασφαλείας, το Lynk & Co 03 εφοδιάζεται με όλα τα παθητικά συστήματα της Volvo, όπως τα συστήματα αυτόματης πέδησης, προειδοποίησης σύγκρουσης, ενεργό cruise control, ειδοποίησης τυφλού σημείου, ανίχνευσης πεζών και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Το αυτοκίνητο στοχεύει να γίνει το “πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο του σήμερα”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Internet, με το αυτοκίνητο να έχει το δικό του cloud.

Επίσης φέρει ένα κουμπί που με το πάτημα του επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να μοιράζεται το αυτοκίνητο με άλλους, μέσω ενός κοινόχρηστου ψηφιακού κλειδιού. Η ίδια δυνατότητα θα προσφέρεται επίσης και από την Volvo το επόμενο έτος, με μια εφαρμογή στα smartphones να αντικαθιστά το κλασσικό κλειδί.