Η VW ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο της στο Zwickau της Γερμανίας θα κατασκευάζει 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κάθε χρόνο. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το πρώτο της VW που θα αναλάβει την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων που θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία το 2020.

Αυτό έγινε γνωστό από τον Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen E-mobility, με το εργοστάσιο του Zwickau να κατασκευάζει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία αργότερα θα κατασκευάζονται σε επιπλέον 15 εργοστάσια παγκοσμίως.

Στις σχετικές ειδήσεις η VW βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλες εταιρίες προκειμένου να δημιουργήσουν μια συμμαχία που θα αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα η VW αναζητά υποστηρικτές στην ιδέα της τα αυτόνομα αυτοκίνητα όλων των εταιριών να έχουν κοινά πρότυπα στους αισθητήρες, στο λογισμικό κτλ.

Ήδη η VW έχει συνομιλήσει με περισσότερες από 15 εταιρίες και αυτοκινητοβιομηχανίες που αναπτύσσουν αυτόνομο λογισμικό και αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά για την ώρα δεν είναι τίποτα επίσημο ανακοινώσιμο.