Η VW ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο της στο Zwickau της Γερμανίας θα κατασκευάζει 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κάθε χρόνο. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το πρώτο της VW που θα αναλάβει την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων που θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία το 2020.

Αυτό έγινε γνωστό από τον Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen E-mobility, με το εργοστάσιο του Zwickau να κατασκευάζει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία αργότερα θα κατασκευάζονται σε επιπλέον 15 εργοστάσια παγκοσμίως.

Στις σχετικές ειδήσεις η VW βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλες εταιρίες προκειμένου να δημιουργήσουν μια συμμαχία που θα αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα η VW αναζητά υποστηρικτές στην ιδέα της τα αυτόνομα αυτοκίνητα όλων των εταιριών να έχουν κοινά πρότυπα στους αισθητήρες, στο λογισμικό κτλ.

Ήδη η VW έχει συνομιλήσει με περισσότερες από 15 εταιρίες και αυτοκινητοβιομηχανίες που αναπτύσσουν αυτόνομο λογισμικό και αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά για την ώρα δεν είναι τίποτα επίσημο ανακοινώσιμο.

 • Smartass

  Διάβασα την ανάρτηση και έβγαλα το εξής συμπέρασμα.
  Η VW δεν έχει σκοπό να επενδύσει ούτε ένα σέντσι για την αυτόνομη οδήγηση. Ψάχνει όμως να βρει εταιρία που να έχει ένα αξιόπιστο σύστημα για να το αγοράσει.
  Όταν βρει πόσο θα το πουλάει στα φανατικά πελατάκια της;

  • Chris

   Η VW έχει αναπτύξει ήδη τα δικά της συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Εάν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις και το άρθρο του υπερσύνδεσμου που παραθέτει το παρόν άρθρο, τότε ίσως να καταλάβαινες ότι το ζήτημα αφορά εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που συμπέρανες. Η VW βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό πρότυπο για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές γεγονός που θα δίνει καλύτερη νομική κάλυψη σε όλες τις εταιρίες για τις περιπτώσεις ατυχημάτων στα οποία ενδεχομένως θα εμπλέκονται αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης στο μέλλον. Μιλάει για την δημιουργία ενός τεχνολογικού προτύπου (πως λέμε ISO κτλ.), το οποίο κατά την γνώμη μου είναι θέμα χρόνου να θεσπιστεί είτε από τις ίδιες τις εταιρίες είτε από τις εποπτικές αρχές (κυβερνήσεις).