Βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Αποκλείστε το Brexit χωρίς συμφωνία

Σχετικά άρθρα

Όλες οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες να αποκλείσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι δασμοί στα αυτοκίνητα θα αυξάνονταν κατά τουλάχιστον 5,7 δις. ευρώ και θα δημιουργούνταν πρόβλημα στην παραγωγή.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν πως οι καθυστερήσεις σε λιμάνια και αυτοκινητόδρομους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της διακίνησης εξαρτημάτων και ολοκληρωμένων μοντέλων αυτοκινήτων, περιορίζοντας την παραγωγή και αυξάνοντας τα κόστη, στην περίπτωση που η Βρετανία δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή της από το μπλοκ στις 29 Μαρτίου.

Αντιπροσωπεία της Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) πραγματοποίησε χθες συνάντηση στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους των χωρών της ΕΕ, με στόχο να τονίσει τη σημασία της εξασφάλισης μιας συμφωνίας για τον κλάδο.

Ο κλάδος μας είναι βαθύτατα ενσωματωμένος και στις δυο πλευρές του Καναλιού, άρα προσβλέπουμε στους διαπραγματευτές να αναγνωρίσουν τις ανάγκες ολόκληρης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας και να ενεργήσουν γρήγορα για να αποφευχθούν οι διακοπές και οι ζημιές.

Δεν μπορούμε να αντέξουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή για αυτόν τον κλάδο».

τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.

Σύμφωνα με την SMMT, η επιβολή δασμών 10%, στο πλαίσιο των κανόνων του ΠΟΕ, θα αύξαναν κατά 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο το κόστος των κατασκευασμένων στη Βρετανία αυτοκινήτων που πωλούνται στην ΕΕ, εάν το κόστος μετακυλιστεί πλήρως στους αγοραστές, και κατά 1.700 ευρώ το κόστος των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων που θα εισάγονται στη Βρετανία. Η διαφορά οφείλεται στην υψηλότερη μέση αξία των κατασκευασμένων στη Βρετανία οχημάτων.

Η BMW ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την ετήσια περίοδο διακοπής λειτουργίας λόγω συντήρησης στο βρετανικό εργοστάσιο οχημάτων Mini τον Απρίλιο, αμέσως μετά την προγραμματιζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από τον ΕΕ, για την περίπτωση που δεν θα έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit.

Ως υπεύθυνος οργανισμός, προγραμματίσαμε την ετήσια περίοδο συντήρησης στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη προκειμένου να ξεκινήσει την 1η Απριλίου, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο πιθανών βραχυπρόθεσμων προβλημάτων στην τροφοδοσία των εξαρτημάτων στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία.

Ενώ θεωρούμε ότι αυτό το χειρότερο σενάριο είναι μια απίθανη έκβαση, οφείλουμε να προετοιμαστούμε για αυτό,

ανέφερε σήμερα η BMW σε ανακοίνωσή της.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνηθίζουν να κλείνουν τα εργοστάσιά τους για μερικές εβδομάδες κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, καθώς τότε πολλοί εργαζόμενοι φεύγουν με άδεια και οι πωλήσεις είναι στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...