Παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της BMW για τη Formula E

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Παρασκευή, η BMW i Motorsport παρουσίασε -στο BMW Welt, στο Μόναχο- το νέο της μονοθέσιο για το πρωτάθλημα της Formula E, εν όψει της πέμπτης χρονιάς του θεσμού. Το BMW iFE.18 θα τρέξει με την νέα ομάδα BMW i Andretti Motorsport, στο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Δεκέμβριο και τα δύο μονοθέσια θα οδηγήσουν οι εργοστασιακοί οδηγοί της BMW, ο Πορτογάλος António Felix da Costa και ο Βρετανός Alexander Sims.

Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα κίνησης, που εξελίχτηκε με βάση την εμπειρία των μηχανικών που σχεδίασαν και το BMW i3. Τα τμήματα των BMW i και BMW Motorsport συνεργάζονται πάνω στο πρόγραμμα της Formula E, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ του τμήματος εξέλιξης αυτοκινήτων παραγωγής και του αγωνιστικού τμήματος.

Η χαρακτηριστική διχρωμία μπλε/λευκού του λογοτύπου της BMW αποτέλεσε τη βάση για τα χρώματα του iFE.18. Το τολμηρό, ασύμμετρο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης το λειτουργικό μαύρο ματ στοιχείο του πιλοτηρίου που έχουμε δει και στα σχέδια των BMW M Motorsport του 2018.

Το BMW iFE.18 δείχνει διαφορετικό από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις, με το μπλε χρώμα που ξεκινά από μπροστά σε ανοιχτή απόχρωση και καταλήγει στο πίσω μέρος σε πιο σκούρα, μεταδίδοντας μία αίσθηση διαρκούς κίνησης και αλλαγής.

Επικεφαλής της ομάδας BMW i Andretti Motorsport είναι ο Βρετανός Roger Griffiths, με την Andretti Autosport, η οποία ανήκει στον Αμερικανό Michael Andretti, να έχει μεγάλη εμπειρία στη Formula E καθώς η αμερικανική ομάδα έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος από το 2014 μέχρι σήμερα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του μονοθεσίου αποδίδει 250 kW (335 άλογα), με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 54 kWh, κάτι που θα βάλει τέλος στην αλλαγή των μονοθεσίων στο μέσον των σημερινών αγώνων, λόγω μη επαρκούς αυτονομίας. Ο πρώτος αγώνας για το iFE.18 είναι στο πρόγραμμα για τις 15 Δεκεμβρίου 2018 στην πόλη Ad Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr